Elon Musk lanceert de Tesla Model X SUV - Vance

Nu aan het lezen

Elon Musk lanceert de Tesla Model X SUV

Elon Musk lanceert de Tesla Model X SUV

Elon Musk, Amerikaans business-magnaat en CEO van autofabrikant Tesla Motors, doet het weer! Hij verrast menig auto-enthousiast met zijn nieuwste creatie: de Tesla Model X SUV.

Musk biedt tijdens zijn presentatie in de Tesla fabriek in Fremont, Amerika een eerste kijkje op het nieuwe model. Opvallende kenmerken zijn automatisch remmen, acceleratie van 0 tot 96 km/u in niet meer dan 3.2 seconden en een batterij van 90 kWh waar de auto ruim 400 kilometer op kan rijden. Alles wat je ziet en aanraakt is volledig high-tech: van het touch-screen bedieningspaneel, tot vooruitziende camera’s en een sonar detecteer systeem dat zorgt voor zo veilig mogelijk parkeren.

Veiligheid staat bij het nieuwste Tesla model voorop, zo grapt Elon Musk zelfs tijdens zijn presentatie dat dit model voorbereid is op apocalyptische omstandigheden:

“If there is ever, sort of, an apocalyptic scenario of some kind, hypothetically, you just press the bio defense mode button. We are trying to be a leader in apocalyptic defense scenario’s.”

Dankzij de vooruitziende camera’s en het 360 graden sonar systeem wordt een botsing tegen een object of een zijbotsing voorkomen, én de auto remt automatisch in noodgevallen.

Meer informatie vind je in de onderstaande presentatie video en verder is het nog even afwachten!

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.