Emma Watson speelt de hoofdrol in de verfilming van The Circle

Nu aan het lezen

Emma Watson speelt de hoofdrol in de verfilming van The Circle. Bekijk de trailer!

Emma Watson speelt de hoofdrol in de verfilming van The Circle. Bekijk de trailer!

The Circle (De Cirkel) is misschien wel het meest besproken boek uit 2013, geschreven door Dave Eggers. En nog steeds grijpen mensen bij actuele ontwikkelingen bij bedrijven als Facebook en Google terug op het boek als een soort doemscenario. Heb je het boek niet gelezen en ben je meer een filmkijker, dat is er goed nieuws: het boek wordt momenteel verfilmd. Met Emma Watson in de hoofdrol!

Verhaallijn

Kort gezegd gaat het verhaal over privacy, of liever gezegd, geen privacy. De Cirkel is het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Daardoor heeft iedereen één online identiteit.

Mae (Emma Watson) krijgt hier een baan en laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, waar privacy gaandeweg steeds meer uit het zicht verdwijnt. Want: “privacy is diefstal”, aldus één van de motto’s van De Cirkel.

The_Circle_(Dave_Eggers_novel_-_cover_art)Actueel

Het verhaal doet denken aan waargebeurde gebeurtenissen, als de bekendmaking van de Amerikaanse praktijken door Snowden. Privacy is een veel besproken onderwerp de laatste jaren. Dit verhaal gaat net een stapje verder. Het laat zien hoe de wereld eruit zou zien als geen privacy normaal zou zijn.

Mae’s collega’s worden gespeeld door, John Boyega (bekend van The Force Awakens), Karen Gillan (Doctor Who’s) en Tom Hanks als de zelfverzekerde bestuursvoorzitter die gelooft dat volledige transparantie de wereld kan redden. De Cirkel wordt geregisseerd door James Ponsoldt (The Spectacular Now).

Je moet alleen nog even geduld hebben voor je de film kunt bekijken. Hij is namelijk vanaf 11 mei 2017 te zien in de bioscoop. Gelukkig hebben we al wel een trailer:

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.