'The Joker krijgt tweede eigen film met Jared Leto in de hoofdrol'

Nu aan het lezen

‘Er komt nog een aparte film over The Joker, nu met Jared Leto in de hoofdrol’

‘Er komt nog een aparte film over The Joker, nu met Jared Leto in de hoofdrol’

Warner Bros. en DC lieten vorig jaar al weten dat er een aparte film over The Joker komt, waarin duidelijk wordt waar hij vandaan komt. Die film staat helemaal los van Jared Leto, die de superschurk in Suicide Squad vertolkte. Maar nu komt er nog een aparte Joker-film, waarin Leto wel de hoofdrol vertolkt, meldt Variety op basis van ingewijden.

De bedoeling is dat Leto de hoofdrol speelt, maar de film ook produceert. De film moet het begin zijn voor andere spin-offs van Suicide Squad, die met matige reacties onthaald werd in 2016. Veel fans vonden het een probleem dat The Joker nauwelijks in de film voorkwam.

Details over de nieuwe film zijn er echter nog niet. We weten dus niet waar hij over gaat en wanneer hij in productie gaat. De studio zoekt namelijk nog naar een schrijver.

Verwarrend

De keuze voor twee aparte Joker-films, waarbij de superschurk door twee verschillende acteurs gespeeld wordt, maakt het voor ons in ieder geval behoorlijk verwarrend. De film met Leto moet gaan passen in de serie over Suicide Squad, maar het verhaal van zijn ontstaan moet juist bij een compleet andere serie gaan horen.

Die tweede serie wordt onder een apart merk geplaatst en is volledig ongerelateerd aan de eerste serie. Er komen dus andere acteurs voor de bekende helden en schurken en andere filmmakers. Maar het is nog maar de vraag of wij wel zoveel verhalen over een schurk bij kunnen houden, en of we daar wel zin in hebben.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.