Eten we eigenlijk wel genoeg groenten en fruit? - Vance

Nu aan het lezen

Eten we eigenlijk wel genoeg groenten en fruit?

Eten we eigenlijk wel genoeg groenten en fruit?

Twee ons groenten en twee stuks fruit, dat is wat mij altijd geleerd is wat betreft het eten van groenten en fruit. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk? Het klinkt vooral erg makkelijk om genoeg binnen te krijgen, maar het is de vraag of je dat ook echt lukt. Uit het nieuwe Health and Food Supplements Information Service-rapport blijkt dat maar liefst 86 procent van de bevolking niet weet hoeveel groenten en fruit zij moeten eten.

Onderzoek

Het Voedingscentrum beveelt aan om 250 groenten en 2 stuks fruit op een dag te eten. Uit het onderzoek blijkt dat Ook bleek 1 op de 3 van de volwassenen daadwerkelijk de juiste hoeveelheid binnenkrijgt.

Onderzoekers keken naar de resultaten uit het Britse nationale dieet- en voedingsenquête van Defra Family Food-rapport. Hieruit blijkt dat 31% van de volwassenen tussen de 19 en 64 jaar de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit daadwerkelijk binnenkrijgt. Terwijl slechts 8% van de jongeren van 11 tot 18 jaar krijgt het binnen.

Genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen zorgt voor een goede hersenfunctie en het verlaagt de kans op hartziekten, botziekte en vroegtijdig overlijden. Het eten van genoeg groenten en fruit is daarom vooral voor ouderen heel belangrijk.

Meer groenten en fruit

Tegenwoordig zijn er een stuk meer mensen die kiezen voor een vegetarisch en veganistisch dieet. Dat zorgt er in de meeste gevallen al voor dat zij een stuk meer groenten en fruit binnenkrijgen. Heb je zelf het idee dat je misschien wel meer hiervan binnen mag krijgen? Dan hebben we nog een paar tips voor je:

Eet fruit tijdens je ontbijt
Zo heb je op het begin van je dag toch al een stuk fruit op.

Eet het als tussendoortje
Rond een uur of 11 is meestal de tijd dat je wel weer zin krijgt in iets lekkers. Dit is een goed moment om nog een stuk fruit te eten. Maar ook in de middag kun je een lekkere snack nemen in de vorm van groenten. Wat wortels of komkommer dippen in hummus vind iedereen wel lekker.

Zorg voor wat extra groenten tijdens de lunch
Wat sla, verse groenten of juist gegrilde groenten op je boterham kan erg lekker zijn. Of wat dacht je van de restjes van gisteravond als lunch?

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.