Etsy gaat CO2-uitstoot van zijn verkopers gratis compenseren

Nu aan het lezen

Etsy gaat CO2-uitstoot van zijn verkopers gratis compenseren

Etsy gaat CO2-uitstoot van zijn verkopers gratis compenseren

Als je van handgemaakte of vintage spullen houdt, is de kans redelijk groot dat je weleens iets op Etsy hebt gekocht. Maar wist je ook dat je daarmee voor CO2-uitstoot hebt gezorgd? Binnenkort is dat echter niet meer het geval. Het platform gaat de uitstoot van al zijn verkopers namelijk gratis compenseren, zo meldt het bedrijf in een blogbericht.

Als je online iets bestelt – via welke website dan ook – wordt het naar je opgestuurd. Dat betekent dat het product vervoert moet worden, wat waarschijnlijk gebeurt met een voertuig dat CO2 uitstoot. Etsy stelt dan ook dat 98 procent van hun totale uitstoot uit het verschepen van producten van verkopers naar kopers komt.

En dat zit het platform tegen, aangezien ze de afgelopen jaren veel bezig zijn geweest om zo groen mogelijk te worden. Zo willen ze in 2020 volledig op hernieuwbare elektriciteit draaien. En vorig jaar werd het doel om een zero waste-bedrijf te worden behaald.

Projecten steunen

Nu gaat het bedrijf dus nieuwe stappen nemen om zo goed mogelijk met het milieu om te gaan. Vanaf nu wordt alle CO2-uitstoot die door het verschepen van producten wordt veroorzaakt door Etsy gecompenseerd. Iedere keer als je iets koopt, koopt Etsy automatisch geverifieerde uitstootverminderingen.

Die aankopen ondersteunen milieuprojecten, zoals het beschermen van bossen die de luchtkwaliteit verbeteren en CO2 opnemen, projecten die groene energie genereren en projecten die groenere alternatieve ontwikkelen voor auto-onderdelen. Het initiatief komt bovendien zonder extra kosten voor verkopers of kopers.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.