Europese mensen minder tevreden in open relatie - Vance

Nu aan het lezen

Europese mensen minder tevreden in open relatie

Europese mensen minder tevreden in open relatie

Relaties. Ze komen in vele soorten en maten. Studenten hebben het geregeld over een scharrel, kwarrel, pre-la en rela. De een houdt van vastigheid en de ander van diversiteit. In een traditionele relatie weet je – althans dat hoop je dan – zeker dat jouw vriend(in) alleen met jou in bed duikt. Niemand anders. Hoe zit dat met seks als je in een open relatie zit?

We weten allemaal dat seks een big thing is. Want ja, je hebt weleens behoeftes en die wil je graag bevredigen. De vraag is of een open relatie spannender is dan een monogame relatie? En is daarmee de seks ook beter? Vragen die Dalia, een onderzoeksbedrijf in Berlijn, zich afvroeg. Er is onderzoek gedaan, en wat blijkt? Seks in een open relatie is niet per se bevredigend.

Monogaam versus polygaam

Dalia deelde enquêtes uit onder een groep van 11.000 mensen, uit 28 verschillende EU-landen, tussen 18 en 65 jaar. Hieruit blijkt dat 82% van de mensen in een monogame relatie tevreden is met hun seksleven. Dit staat tegenover 71% van de mensen in een open of polygame relatie.

dalia research
Bron: Dalia Research

Tango dansen in de slaapkamer

In het onderzoek werd niet alleen gekeken naar de soort relatie, maar ook naar de tevredenheid per land. Zo blijkt dat de mensen in Spanje (41%) het meest tevreden zijn over hun seksleven. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je na een avond passievol tango dansen wel zin hebt om los te gaan in bed. En die sangria’s kunnen ook behoorlijk aanslaan – am I right?

Op een mooie tweede plek staat ons buurland Duitsland. 38% van deze bierdrinkers en curryworst-eters is tevreden in bed. Wordt het misschien toch tijd om een bezoekje te wagen aan dit spannende land. Wie weet kunnen we iets nieuws leren.

Man versus vrouw

Naast soort relatie en land werd er ook gekeken naar leeftijd en geslacht. Hoe ouder de man wordt, hoe meer tevreden hij is over zijn seksleven. Fascinerende bevinding. Bij vrouwen blijft dit (helaas) stabiel.

Welke groep het meeste plezier heeft in bed? Ja hoor, dat zijn de vrouwen en mannen tussen de 25 en 30 jaar. Mocht je je in deze leeftijdsgroep bevinden, geniet er dan met volle teugen van.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.