Dee is klaar met verwensingen van volgers en wendt zich tot hun ouders

Nu aan het lezen

Ex-vriendin Enzo Knol klaar met haatberichten jonge volgers: ‘Ouders neem verantwoordelijkheid’

Ex-vriendin Enzo Knol klaar met haatberichten jonge volgers: ‘Ouders neem verantwoordelijkheid’

‘Leer je kind dat vriendschap tussen man en vrouw normaal is. Dat je iemand nooit op deze manier aanspreekt.’ Dat schrijft de ex-vriendin Demira (Dee) van der Zeeuw (20) zondag op Twitter.

In een reeks screenshots laat de rechtenstudent zien wat voor reacties zij krijgt sinds het uit is met haar vriend, één van Nederlands bekendste vloggers. De berichten variëren van scheldpartijen tot doodverwensingen omdat ze een ‘slet’ zou zijn die nu met iedereen het bed deelt.

Reacties

Dee laat op Twitter weten absoluut niet gediend te zijn van dit soort berichten en wendt zich tot de ouders wiens kinderen dit soort smakeloze berichten naar de bekende vrouw sturen.

Wanneer een van Dees volgers reageert met ‘En het erge is dat die ouders waarschijnlijk niet eens bewust zijn dat hun kinderen dergelijke dingen posten online’, antwoordt Dee bevestigend: Precies.

Niet normaal

Het is volgens Dee niet normaal dat jongeren iemand op deze manier aanspreken en roept ouders op hun verantwoordelijkheid te nemen.

Aan de vierjarige relatie van Demira van der Zeeuw en Enzo Knol (24) kwam recent een einde. Het stel nam bij wijze van afscheid een vlog op getiteld ‘Het is voorbij’ waarbij de twee zichtbaar aangedaan hun volgers vertellen ieder hun eigen weg te nemen.

Ze namen hierin hun verantwoordelijkheid naar hun jonge volgers die geschokt reageerden op de break-up.

Haatberichten

Met berichten als ‘we blijven vrienden’ en ‘we houden nog veel van elkaar maar het gaat nu even niet’ probeerden de twee de gemoederen te bedaren. En hoewel boosheid en verdriet normale reacties zijn als je idolen uit elkaar gaan – zijn haatberichten dat absoluut niet.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.