Facebook laat je met Watch Party samen met vrienden naar video's kijken

Nu aan het lezen

Facebook laat je met Watch Party samen met vrienden naar video’s kijken

Facebook laat je met Watch Party samen met vrienden naar video’s kijken

Facebook heeft een nieuwe functie gelanceerd: Watch Party. Met de functie kun je nu tegelijkertijd met je vrienden video’s gaan bekijken. Dat meldt het sociale medium in een blogbericht.

Het idee is dat je een ‘Watch Party’ kunt beginnen en anderen kunt uitnodigen. Daarbij worden de video’s gesynchroniseerd, zodat je hetzelfde tegelijkertijd ziet. De evenementen kunnen door meerdere mensen gehost worden en je kunt ook zelf kiezen welke video’s je toevoegd aan de afspeellijst.

Mensen die bij het evenement aanwezig zijn kunnen op de video’s reageren. Ook kunnen ze andere filmpjes aanraden, maar ze niet daadwerkelijk binnen de groep afspelen. De video’s die bekeken kunnen worden kunnen live zijn, maar ook eerder zijn opgenomen. De filmpjes moeten echter wel op Facebook staa.

Groepen

De functie is vooralsnog alleen in de groepen op Facebook beschikbaar, en dus niet voor individuen. Later moet de functie ook beschikbaar worden voor openbare pagina’s.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.