Facebook test met het verbergen van likes onder berichten - Vance

Nu aan het lezen

Facebook test met het verbergen van likes onder berichten

Facebook test met het verbergen van likes onder berichten

Facebook is op dit moment bezig met een test om de likes onder Facebookberichten te verbergen. Het platform overweegt om de likes helemaal te verbergen. De reden hiervan is dat mensen zich op deze manier minder snel met elkaar gaan vergelijken.

Vergelijken op Facebook

Dankzij social media is het nog nooit zo makkelijk geweest om je met anderen te vergelijken. Je ziet hoe leuk jouw Facebookvrienden het hebben op vakantie, met hun vrienden, geliefde en hoe goed het gaat met hun werk. Het is heel gemakkelijk om de echte waarheid op social media te verbergen, of er worden alleen maar berichten gedeeld die veel likes opleveren.

Om te voorkomen dat we alleen nog maar bezig zijn met onszelf vergelijken met anderen, haalt Facebook de likes dus weg. Je krijgt alleen nog te zien wanneer een vriend een bericht geliked heeft of hier een bericht onder heeft achtergelaten. Alle andere likes zullen niet meer zichtbaar zijn.

Instagram

Het lijkt erg op een test waar dochterbedrijf Instagram op dit moment mee bezig is. Instagram voert deze test uit in de landen Canada, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland, Italië, Ierland en Japan.

Het blijft wel de vraag of de likes op zowel Facebook als Instagram helemaal zullen verdwijnen. Facebook zal de resultaten van de test over een tijd gaan analyseren om op basis daarvan verdere beslissingen te maken.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.