Sheryl Sandberg doneert aandelen in SurveyMonkey aan eigen goede doel

Nu aan het lezen

Facebook’s Sheryl Sandberg doneert aandelen in SurveyMonkey aan eigen goede doel

Deze foto is onder de Creative Commons-licentie gedeeld door JD Lasica.

Facebook’s Sheryl Sandberg doneert aandelen in SurveyMonkey aan eigen goede doel

Sheryl Sandberg, COO bij Facebook, heeft besloten haar aandelen in SurveyMonkey te doneren aan een goed doel dat ze samen met haar overleden man opzette. Dat meldt CNBC. Sandbergs man, Dave Goldberg, overleed in 2015 plotseling tijdens een vakantie in Mexico. Sandberg werd in datzelfde jaar lid van de raad van bestuur van SurveyMonkey.

Sandberg is de eigenaar van 9,9 procent van het bedrijf. Maar dat is dus niet lang meer zo, aangezien de aandelen in de handen van het goede doel van haar en Goldberg terecht komen. Hoeveel de aandelen waar zijn, moet duidelijk worden nadat SurveyMonkey op de beurs komt.

The Sandberg en Goldberg Foundation richt zich op twee gebieden. Zo houdt de organisatie zich bezig met initiatieven om gelijke salarissen aan te bieden voor mannen en vrouwen, mentorschap en steun voor slachtoffers van seksuele intimidatie.

Daarnaast richt het goede doel zich op het steunen van mensen die met tegenslag te maken hebben, zoals het verliezen van een geliefde of scheidingen.

The Giving Plegde

Sandberg wil met de donatie voldoen aan de afspraak die het stel met The Giving Pledge heeft. The Giving Pledge werd in 2010 opgericht door Bill en Melinda Gates, en Warren Buffet. De drie willen daarmee de rijkste mensen in Amerika aansporen om het grootste deel van hun geld aan goede doelen te schenken.

Sandberg werd in 2014 lid van het initiatief. En nu geeft ze dus inderdaad veel geld aan haar eigen goede doel.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.