4 redenen waarom je de film Fantastic Beasts And Where To Find Them moet gaan bekijken - Vance

Nu aan het lezen

4 redenen waarom je de film Fantastic Beasts And Where To Find Them moet gaan bekijken

4 redenen waarom je de film Fantastic Beasts And Where To Find Them moet gaan bekijken

Het is eindelijk zo ver. Na vijf jaar wachten keert de magische wereld van J.K. Rowling terug in ons leven. Vanaf vandaag is de spin-off van Harry Potter, Fantastic Beasts And Where To Find Them, namelijk te zien in de bioscoop. Ik geef je alvast vier redenen waarom je deze film zeker moet gaan kijken.

1. De film zit vol magie

Zoals je al kon zien in de eerste gelekte scène uit Fantastic Beasts, zit de film VOL met magie. De film laat onze fantasie dus helemaal de vrije loop gaan en opent net als Harry Potter een nieuwe wereld vol magie, waar alles mogelijk is. Een ideaal moment dus om te ontsnappen uit de dagelijkse sleur tijdens deze donkere herfstmaanden.

2. J.K. Rowling herself heeft het script geschreven

Ik ben dan wel een Harry Potter-fan, maar heb helaas nog nooit de moed gehad om een van de zeven volledig uit te lezen. Telkens kwam er net een nieuwe film uit voor ik klaar was met het boek en won de nieuwsgierigheid het van de drang om verder te lezen. Hierdoor werd ik vaak uitgespuwd als cultuurbarbaar omdat het boek telkens beter was dan de film volgens ‘kenners’.

Slecht nieuws aan al deze kenners en goed nieuws voor mezelf: nu bestaat de kans dat het boek niet per se beter is dan de film. J.K. Rowling herself heeft namelijk het script geschreven voor deze film. Zeker ze het net zo goed geschreven is het scenario van het Harry Potter-toneelstuk.

3. Oscarwinnaar Eddie Redmayne

Ben je nog steeds aan het treuren dat Harry, Ron en Hermelien niet zullen voorkomen in Fantastic Beasts? Geen zorgen, Harry heeft een waardige vervanger gekregen voor deze nieuwe film. Oscarwinnaar Eddie Redmayne speelt de hoofdrol als Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld en is zoals altijd gewoon geweldig.

4. Magie in een nieuwe tijd en omgeving

Magie is altijd leuk, punt. Maar magie in het New York van 1926 is nog leuker! Benieuwd hoe de No-Maj (Amerikaans voor Dreuzels) omgaan met magie in die tijd? Ga dan vanavond nog naar de bioscoop en kijk Fantastic Beasts And Where To Find! Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen!

Fantastic-beasts-and-where-to-find-them-Eddy-Redmayne

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.