De fiets van de toekomst is spaakloos en connected

Nu aan het lezen

De fiets van de toekomst is spaakloos en connected

De fiets van de toekomst is spaakloos en connected

Elektrische fietsen worden met steeds meer functies uitgebreid. Zo kun je bij sommige fietsen via een app je fietsgedrag bijhouden. Handig, maar aan de designs van elektrische fietsen kan nog wel gewerkt worden, als je het mij vraagt. Maar niet bij de Cyclotron. Dit is een elektrische fiets die gemaakt is voor de toekomst, zowel op technologie- als designgebied.

De Cyclotron is een slimme, spaakloze fiets met innovatieve functies. De fiets heeft een futuristische design en is volledig connected met de Cyclo-app. De fiets heeft sensoren die het licht automatisch aan en uit doen als dat nodig is. De batterij van deze sensoren kan zichzelf opladen en de fietser wordt gewaarschuwd als de batterij bijna leeg is. De batterij zit binnen de zadelpen en kan er uitgehaald worden om extra snel op te laden, door hem in een stopcontact te steken.Fiets van de toekomst

Met de app kun je onder andere een route opzoeken, krijg je real-time info over je fietsgedrag en zit er een gps-tracker in zodat je je fiets terug kunt vinden als ‘ie gestolen wordt. Ook wordt er een melding naar het noodnummer gemaakt als jij een ongeluk met je fiets hebt gehad. Dan kunnen de hulptroepen snel ter plekke zijn.

Lichtgewicht

De fiets is gemaakt van carbonvezel en is daarom super sterk en lichtgewicht. De aërodynamische vormgeving zorgt ervoor dat de luchtweerstand wordt geminimaliseerd. Alle kabels en draden bevinden zich aan de binnenkant van de fiets. En als je het nu vervelend vindt dat de fiets geen bagagedrager heeft, dan kun je spullen in het wiel kwijt.

Opbergruimte in het wiel

En mocht je graag met je kinderen willen fietsen. Dan maak je het stoeltje aan het achterste wiel vast.

De kinderen kunnen ook mee

De fiets is een kickstarter-project en heeft inmiddels al meer dan 125.000 euro opgehaald.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.