Breaking: Er is een filmtrilogie van Harry Potter and the Cursed Child op komst - Vance

Nu aan het lezen

Breaking: Er is een filmtrilogie van Harry Potter and the Cursed Child op komst

Breaking: Er is een filmtrilogie van Harry Potter and the Cursed Child op komst

Jawel dames en heren, je leest het goed. Mijn dag kan niet meer stuk na dit geweldige Harry Potter-nieuws, want er zijn drie (!!!) spikslinternieuwe films op komst van Harry Potter and the Cursed Child mét de originele acteurs.

Er zijn details gelekt over een filmtrilogie van het nieuwe boek van J.K. Rowling dat vorig jaar uitkwam. Het boek is gebaseerd op het script van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child en hoewel het een totaal ander Harry Potter-boek is dan we gewend zijn, ziet Warner Bros het wel weer zitten om het boek te verfilmen.

De film- en televisiesite Digital Spy laat weten dat er al langer geruchten gingen op de eventuele verfilming van het intrigerende verhaal van J.K. Rowling over onze favoriete toverwereld. Journalist Jim Hill vertelt dat er ineens zoveel vaart wordt gezet achter de trilogie door het enorme succes van de nieuwe Star Wars-filmreeks.

Harry Potter: The Force Awakens

“Ik heb gehoord dat Warner Bros in gesprek was met Emma, Rupert en natuurlijk Daniel over The Cursed Child. Ze willen dat dit de nieuwe ‘Harry Potter: The Force Awakens’ wordt”, zegt Hill in een interview met de Unofficial Universal Orlando Podcast.

“De filmmakers willen de originele acteurs graag terugzien in de nieuwe trilogie. En er worden natuurlijk ook een heleboel nieuwe jonge acteurs ingehuurd die hun kinderen moeten gaan spelen en eventueel, als J.K. Rowling het toelaat, terugkomen in The Cursed Adolescent.”

2026

De eerste film van de trilogie zou in 2026 in de bioscoop moeten komen. Het is dan zestien jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film, Deathly Hallows, uitkwam. The Cursed Child speelt zich 19 jaar later af, dus de hoofdrolspelers zijn dan ongeveer weer op dezelfde leeftijd als hun karakters.

Bovendien hebben we nog vier films van Fantastic Beasts and Where to Find Them tegoed. Twee jaar na deze vijfde en laatste film zou dan de eerste film van de nieuwe Harry Potter trilogie te zien zijn in 2026. I already can’t wait!

Update

Als je tot hier gescrolld bent en heel het artikel hebt uitgelezen ben je waarschijnlijk buiten adem van enthousiasme. Helaas heb ik slecht nieuws voor je, want het blijkt een hoax te zijn. Dit bevestigde J.K. Rowling herself vandaag op Twitter. De schrijfster kon het in haar tweet ook niet laten om een knipoog naar de inauguratie van Trump te maken. Maar wie weet komt de verfilming van The Cursed Child er ooit wel nog van. Hoop doet leven!

 

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.