Album 'Rumours' van Fleetwood Mac opnieuw in Billboard top 10

Nu aan het lezen

Fleetwood Mac’s album ‘Rumours’ opnieuw in Billboard top 10 dankzij TikTok video

Fleetwood Mac’s album ‘Rumours’ opnieuw in Billboard top 10 dankzij TikTok video

Het is bijzonder om te zien hóe krachtig het internet kan zijn. Heb je de afgelopen weken ook het liedje ‘Dreams’ van Fleetwood Mac in je hoofd gehad, zonder dat je echt wist waar dit nummer nou plotseling weer vandaan kwam? Het heeft waarschijnlijk allemaal te maken met de video die het internet over ging.

Hierin zien we een man op zijn skateboard rijden, terwijl hij drinkt uit een fles cranberry sap en naar Dreams van Fleetwood Mac luistert. Het is een vrij simpele video, maar alles hieraan klopt. Als je een rotdag hebt gehad, is dit gewoon precies het gevoel wat je vast wilt houden. Inmiddels lijkt het nummer het anthem van 2020 te zijn geworden en krijgen we het nummer nog maar lastig uit ons hoofd.

@420doggface208Morning vibe ##420souljahz ##ec ##feelinggood ##h2o ##cloud9 ##happyhippie ##worldpeace ##king ##peaceup ##merch ##tacos ##waterislife ##high ##morning ##710 ##cloud9♬ Dreams (2004 Remaster) – Fleetwood Mac

Billboard top 10

Dat we massaal het nummer weer zijn gaan luisteren, blijkt maar uit de cijfers. Het is nogal bijzonder om te zien dat het album van Fleetwood Mac, Rumours, na meer dan 40 jaar na de release, weer opnieuw in de Billboard top 10 staat. Het album staat inmiddels op nummer 7 in de top 200. Het is bijzonder om te zien dat een TikTok video ervoor gezorgd heeft dat het album voor het eerst in de top 10 staat sinds 1978, een jaar nadat het album werd uitgebracht.

TikTok

Het geweldige aan deze hele hype rondom de TikTok-video, is dat het er zelf voor heeft gezorgd dat Mick Fleetwood en Stevie Nicks zelf ook TikTok hebben geïnstalleerd. De twee konden zelf natuurlijk niet achterblijven om een video op hun eigen nummer te maken.

Benieuwd geworden naar de rest van het album? Je luistert ‘m hier:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.