Nu aan het lezen
Food is helemaal hip. Een paar jaar geleden begon de power food hype wereldwijd [Goji-bessen ring a bell?] en sindsdien zijn steeds meer mensen ook over eten gaan bloggen. Mannen, vrouwen, kinderen, studenten; het maakt niet – iedereen heeft zo zijn eigen smaak en lievelingsgerechten. Maar waarom begin je met foodbloggen, wat inspireert je en wat zijn dan je food blogger’s favorites?
Er is niets lekkerder dan thuis, in je eigen omgeving, te koken en te eten. De blogster van deze week geeft jou precies deze ervaring maar dan met haar eigen twist. Pauline van Uit Pauline’s Keuken staat vandaag in de foodie spotlight. Zij begon in 2010 met haar blog om haar diepste keukengeheimen te vertellen en dat is nu een groot succes met dagelijks 30.000 unieke bezoekers.
Mijn grootste inspiratiebron is Donna Hay. Ik ben een grote fan van haar recepten, ze zijn vaak simpel en altijd lekker. Mijn lievelingsboek van haar is Fresh & Light. Naast fan van Donna Hay ben ik natuurlijk enorm trots op mijn eigen kookboek. Mijn eigen kookboek is een boek met bijna 100 nieuwe recepten, tips, en uitgebreide how to’s.
Je zou het niet snel verwachten maar ik kan eigenlijk niet zonder mijn rasp. Ik gebruik hem heel vaak om citroen of sinaasappelschil te raspen. Maar ook voor Parmezaan of nootmuskaat is de rasp een ideale tool: echt onmisbaar wat mij betreft.
Iedere woensdag deel ik op mijn blog makkelijke recepten in de Fresh & Easy rubriek. Ik vind dat koken helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend hoeft te zijn. Met een paar simpele gerechten zet je al snel iets lekkers op tafel. Iets lekkers maar ook iets anders dan anders. Dus met een leuke twist. Een van mijn favoriete makkelijke recepten is couscous met merquez. Het recept staat in mijn kookboek en op mijn site.
Ik ben echt dol op ijs. Ik kan dat gewoon niet weerstaan. In Italië eet ik het liefst iedere dag een ijsje. Ook is het is nog altijd mijn ultieme wens om alle smaken bij een grote ijssalon te proeven. Zelf ijs maken is ook heel gemakkelijk. Deze ijstaart is superlekker en helemaal niet ingewikkeld.
Ik heb een beetje een crush op Jamie Oliver sinds ik hem ontmoet heb. Ik was altijd al fan van zijn recepten, al sinds zijn kookboek The Naked Chef. Maar nu ik hem ontmoet heb ben ik nog meer gecharmeerd van hem. Daarnaast kan ik mij ook helemaal vinden in zijn visie op eten en met name suiker. Ik ben ook niet anti suiker, maar vind vooral verborgen suikers misleidend. Daar moet meer transparantie in komen.
Citroen. Ik houd van frisse smaken en heb ze het hele jaar door in huis. Niet alleen in mijn drankje vind ik een schijfje citroen lekker, maar ook in heel veel gerechten. Een van mijn lievelingsrecepten is een pasta met citroensaus. Het recept staat in mijn boek. Zo lekker fris.
Ik ben fan van gimmesomeoven.com. Haar fotografie is heel erg mooi en haar recepten zijn super toegankelijk. Daar houd ik van. Ali heeft een eigen stijltje, ik pik haar foto’s en recepten er zo uit.
Ik ben dol op Dille en Kamille, ik ga nooit met lege handen naar huis. De spullen zijn leuk en ook goed betaalbaar. Voor delicatessen moet je echt bij Foodelicious in Rotterdam zijn. Hier vind je de lekkerste olijfolie en azijnen. Maar ook heel veel andere producten waar mijn foodiehart sneller van gaat kloppen.
Ik ben wel iemand die met de seizoenen mee gaat. In de herfst heb ik altijd wel een pompoen in huis en verschijnen er ook diverse pompoenrecepten op mijn blog. De lasagne met pompoen kan ik je aanraden. In de winter ben ik meer van stoofpotjes en boerenkool. En in de lente en zomer ga ik helemaal los op salades en ben ik vooral aan de gang met courgettes en aubergines. Wat ook wel grappig is, in de herfst en winter eet ik heel vaak havermoutpap, terwijl ik hier in de zomer niet naar omkijk.
Mijn favoriete foodland is Italië. Het maakt niet uit of je daar nu in een luxe tent of in een trattoria met plastic stoelen eet, het is altijd lekker. Voor het eten ga ik dus maar al te graag naar La Douce Italia. Een mooie tweede plek verdient Ibiza wel. Ik was hier onlangs nog op bezoek en ik ben helemaal verliefd geworden op de Cotton Beach Club. Wat een fijne plek met uitzicht over zee, en de kaart was ook fijn. Enerzijds mediterannees en anderzijds Aziatisch. Echt heerlijk.
Ik vind Chef’s Table op Netflix erg leuk. Leuk om de wereld achter de grootste chefs te zien. Daarnaast heb ik al onnoemlijk vaak Julie and Julia gezien. Ook Chocolat en Chef heb ik meerdere keren gekeken.
Zorg dat je een uitgebreide kruidenstash hebt, dan kan je altijd iets lekkers maken. Van een simpele blik tomatenblokjes maak je dan in een handomdraai een lekkere saus.
“Live, Love, Eat.”
Dit is mijn levensmotto: ik leef heel erg met de dag, doe wat ik leuk vind en eten is mijn hoogtepunt van de dag. Iedere dag weer. Ik word gewoon heel ongelukkig van slecht eten, dus ik probeer er altijd wat lekkers van te maken.
Eigenlijk haal ik vooral inspiratie uit het dagelijks leven. Als ik iets voorbij zie komen op televisie, van menukaarten van restaurants, van het eten buiten de deur of van Pinterest: inspiratie is overal te vinden.
Wil je meer weten over de avonturen van deze gepassioneerde blogger? Bezoek haar Instagram of lees meer over eten in de Foodtalk van deze week.
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.