Food Blogger's Favorites: Sabine van OhMyFoodness

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Sabine van OhMyFoodness

Food Blogger’s Favorites: Sabine van OhMyFoodness

Food is helemaal hip. Een paar jaar geleden begon de power food hype wereldwijd [Goji-bessen ring a bell?] en sindsdien zijn steeds meer mensen ook over eten gaan bloggen. Mannen, vrouwen, kinderen, studenten; het maakt niet – iedereen heeft zo zijn eigen smaak en lievelingsgerechten. Maar waarom begin je met foodbloggen, wat inspireert je en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Ooit geïnspireerd geraakt door de keuken van een ander land? Sabine van OhMyFoodness weet er alles van: niet alleen haar liefde voor eten, maar ook wanderlust speelt een grote rol op haar blog. Want wat is er nou leuker dan bloggen over je twee grootste passies: eten én reizen?

In 2002 begon Sabine al met bloggen, destijds vooral over mode en make-up, maar tijden zijn veranderd! Zij rondde vier jaar geleden het Hoger Toeristisch & Recreatief onderwijs af en is sindsdien verknocht aan het ontdekken van de wereld. OhMyFoodness bestaat al sinds 2011, maar sinds de zomer van 2014 is het een Food & Travelblog. Benieuwd geworden naar de culturele en culinaire favorites van deze reizende foodie? Wij wel!

blogfoto_groot3

Wat is je favoriete kookboek?

Mag ik die van mezelf noemen? Het ‘Guilty Pleasures’ Kookboek. Ik had nooit in mijn leven gedacht dat ik ooit een kookboek uit zou brengen en nu ligt ‘ie er ineens. Mijn kookboek is een project waar ik bijna het hele jaar mee bezig ben geweest, dus ik ben er stiekem wel heel trots op! Het boek is echt typisch iets van mij, het ademt Sabine. In de tekst, de illustraties maar ook in de foto’s. Het is heel persoonlijk.

Als mijn eigen boek niet meetelt kies ik er een van Matt Preston. Hij is een Australische restaurant criticus en staat vooral bekend als jurylid van MasterChef Australia. Preston is echt een held!

Wat is je favoriete keukenapparaat?

Eigenlijk heb ik twee favorieten: mijn KitchenAid Classic keukenmachine en mijn slowcooker. Ik gebruik de keukenmachine meerdere keren per week, voor omdat het heel veel werk uit handen neemt. Terwijl de keukenmachine eiwitten stijf staat te kloppen kan ik alvast beginnen met de andere ingrediënten – véél makkelijker dan alles met een handmixer doen.

De slowcooker van Crock Pot is ook heilig in mijn keuken. Het is zó makkelijk om ‘s ochtends de Pot aan te kunnen zetten zodat ik ‘s avonds na een lange dag zo aan kan schuiven. Het behoedt je ook voor het toegeven aan verleidingen als afhaal of fast food als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Ideaal.

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

Als ik echt makkelijk moet eten – zonder eten te bestellen – flans ik het liefst gauw een pasta in elkaar. Dit juist omdat het een ideale maaltijd is om restjes mee op te maken, maar je kunt er ook alle kanten mee op. Als je goede pasta hebt en lekkere olie (truffelolie is een favoriet) heb je eigenlijk niet zoveel meer nodig. Buiten een lading kaas dan, daar ben ik dol op.

_DSC1891Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze caloriebom zo de moeite waard?

Al mijn indulgence recepten staan in het Guilty Pleasures Kookboek, en die bevat 92 van mijn favoriete slechte recepten dus ik heb er genoeg. Favoriet is de Chocoladefudgetaart, ontzettend machtig maar voor iedere chocoladeliefhebber een echte treat. En de taart is makkelijk om te maken, dat maakt het nog iets leuker.

Wie is je favoriete chef?

Gordon Ramsay! Die man kan écht koken en is zo gepassioneerd. Ik heb twee van zijn biografieën gelezen en ik kan alleen maar heel veel respect voor hem hebben als je ziet waar hij vandaan komt. Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien dat hij, ondanks het geschreeuw en gevloek (wat ik ergens wel charmant vind), ook heel blij kan worden van iets dat echt lekker is.

Wat is je favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

Knoflook. Ik houd van knoflook en ik gooi het bijna overal door, ook als er één teentje staat aangegeven gebruik ik er meestal twee. Ik houd van de smaak, welke bovendien heel veel toevoegt aan een gerecht. Ik mis het altijd als het er niet in zit.

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram-account, en waarom heb jij deze uitgekozen?

Ik volg een aantal foodblogs maar ‘fan’ is een te groot woord. Als ik een favoriet moet aanwijzen is het zonder twijfel het Instagram account van BuzzFeed Food TV. De korte filmpjes zijn briljant en ik wil altijd alles maken dat ze laten zien.

ohmyfoodness

Wat is je favoriete kook- of foodwinkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

Ik kom niet heel vaak in kook- of foodwinkels maar gebeurt dit wel dan bezoek ik het Oldenhof of Dille & Kamille. Je kunt hier alles vinden wat je nodig hebt en dat bespaart je een hele hoop zoektijd.

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst nu in de herfst? En hoe zit dit met de winter, lente en zomer?

Wat betreft eten ben ik niet heel erg seizoensgebonden. Als ik ergens echt zin in heb, eet ik het eigenlijk wel het hele jaar door. Waar ik echter de hele lente en zomer naar uitkijk is balkenbrij. Heel veel mensen gruwelen ervan maar ik vind het zó lekker. Als kind at ik rustig vier boterhammen met balkenbrij. In de herfst en winter geldt dit dan ook als mijn favoriete maaltje.

In de lente zijn de witte asperges er weer, daar ben ik ook dol op. Zolang ze in het seizoen zijn eet ik ze. In de zomer kan ik de echte Hollandse aardbeien niet weerstaan. Zo zoet! Ik gebruik dan het liefst overal aardbeien voor.

Wat is je favoriete foodland of -stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood-tent?

New York, maar dit komt vooral omdat New York in het algemeen mijn favoriete stad is. Ik vind de Chelsea Market in de oude Oreo-fabriek een echte must visit en ik heb de allerlekkerste Italiaanse pizza gegeten bij Lombardi’s. Ook van de cheese fries bij Shake Shack word ik heel erg blij, of de Oreo Cookie Shake bij Applebee’s… oef. Te veel dus.

IMG_9132

Wat is je favoriete foodporn filmtip? 

Chef is mijn absolute favoriet. Het is niet echt een foodporn film maar het is by far mijn favoriete culinaire film. Ik krijg altijd zin om de keuken in te duiken als ik deze film heb gezien. Ook Julie & Julia kan niet op mijn lijstje ontbreken. Valt het op dat ik moeilijk kan kiezen…?

Wat is je beste keukentip of geheim?

Dit klinkt heel stom maar mijn tip is: tussentijds afwassen! Het wil weleens voorkomen dat ik de hele dag in de keuken sta en vier gerechten bereid. Terwijl de pannen op het vuur staan, was ik altijd alles af dat ik heb gebruikt. Dat loont zo hard! Ik kan sowieso niet werken met een rommelig aanrecht, maar het bespaart ook een hoop frustratie. Als ik iets wellicht nog een keer nodig heb, is het al schoon en zodra de gerechten klaar en gefotografeerd zijn, is het gros van de afwas al weg. Ideaal.

Wat is je favoriete food quote, en waarom?

“Eat well Travel often”

Dit is niet zonder reden de ondertitel van mijn blog! Ik vind dat eten en reizen hand in hand gaan en door te reizen verbreed je ook je smaak.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan. Tijdschriften, films, tv-series, Pinterest, de dingen die ik zelf eet in een restaurant, dingen die ik om mij heen zie, de wisseling van seizoenen… Alles kan ervoor zorgen dat ik ineens een idee krijg voor een recept.

Wil je meer weten over de wilde culinaire reizen van deze foodie? Bezoek haar Instagram of bekijk de uitgebreide recepten index voor meer foodspiration.

ohmyfoodness

Meld je aan voor de nieuwsbrief.