Vance

Food Blogger’s Favorites: Suzanne van Puur Suzanne

Food is helemaal hip. Een paar jaar geleden begon de power food hype wereldwijd [Goji-bessen ring a bell?] en sindsdien zijn steeds meer mensen ook over eten gaan bloggen. Mannen, vrouwen, kinderen, studenten; het maakt niet – iedereen heeft zo zijn eigen smaak en lievelingsgerechten. Maar waarom begin je met foodbloggen, wat inspireert je en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Een gerecht hoeft niet allerlei suikers, tarwe of andere bewerkte ingrediënten te hebben om lekker te zijn. Suzanne van Puur Suzanne houdt haar recepten daarom graag zo puur en gezond mogelijk. En waarom zou je ook uit pakjes en zakjes leven als het ook anders kan?

Suzanne kookt het liefst zonder suiker, E-nummers, tarwe en zo min mogelijk zuivel, en dit heeft haar een gezonder en vitaler leven gegeven. Want zonder al die bewerkte producten was zij in een mum van tijd van haar lichamelijke klachten af. De blogster wil jou dan ook inspireren meer op je eten te letten. Dit betekent niet dat alles rauw en in de vorm van groente en fruit moet, want ook Suzanne is gek op chocolade. Zij helpt je alvast op weg met haar persoonlijke favorites.

Wat is je favoriete kookboek?

Er zijn zoveel mooie kookboeken. Ik heb er misschien wel twintig in mijn kast staan. Kookboeken zijn heerlijk om doorheen te bladeren en af en toe kook ik er wat uit. Maar ik heb geen echte favoriet.

Wat is je favoriete keukenapparaat?

Een koffiemachine telt ook toch?

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

Ik ben dol op gevulde paprika’s. Het is super easy om te doen: je snijdt een paprika doormidden en vult het met gehakt, groente en kruiden. Strooi er wat kaas overheen en zet het voor twintig minuten in de oven. Smullen maar!

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze caloriebom zo de moeite waard?

Ik ben dol op alles met chocolade. Zelfgemaakte brownies zijn dan ook mijn favoriet. Ik probeer zo gezond mogelijk chocolade te eten en dit doe ik door elke dag een klein stukje te eten. Hierdoor mag ik af en toe wel even cheaten van mezelf met een stuk brownie, dit houdt het mooi in balans.

Wie is je favoriete chef?

Jamie Oliver is mijn personal favorite. Hij kookt met pure en verse ingrediënten en met heel veel passie.

Wat is je favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

Kastanjechampignons gebruik ik heel vaak in mijn gerechten. Ze zijn heerlijk in de wok en lekker door pasta gerechten maar ze smaken ook goed met aardappelen. Een ideale vleesvervanger.

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram-account, en waarom heb jij deze uitgekozen?

Er zijn veel leuke foodblogs maar heb geen echte favoriet. Ik heb wel een favoriete reis-blog, namelijk die van Laura genaamd What About Her. Naast eten ben ik hartstikke dol op reizen. Ik vind het heerlijk om weg te dromen bij Laura haar verhalen en haar prachtige foto’s. Ik heb altijd het gevoel dat ik er een beetje bij ben.

Wat is je favoriete kook- of foodwinkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

Ik ga vaak langs de Turkse supermarkt hier in Oss. Hier bepaal ik vaak wat de basis van mijn maaltijd is en hier haal ik meteen alle producten. Ik haal er altijd fruit, groenten, kruiden en noten. Goede producten voor een goede prijs.

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst nu in de herfst? En hoe zit dit met de winter, lente en zomer?

In de herfst eet ik het liefst in het weekend een goede stoofpot met rode wijn en rundvlees. Heerlijk en het warmt je lichaam goed op.

In de zomer eet ik het liefst elke dag salade met geitenkaas, walnoten en honing. Yum!

Wat is je favoriete foodland of -stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood tent?

Op dit moment is Thailand mijn favoriete foodland. In november 2015 ben ik hier drie weken geweest en het was een hele mooi ervaring. Als ik aan de pad thai en de loempia’s denk loopt het water weer in mijn mond. Mijn favoriete plek om te eten was in de restaurantjes waar de lokale bevolking ook at. Het eten werd daar vers en met liefde bereid.

Wat is je favoriete foodporn filmtip? 

Ik heb niks met het woord foodporn. Ik eet mijn eten het liefst gewoon op. De documentaire Fat, Sick and Nearly Dead heeft mij enorm geïnspireerd. De film gaat over een man met overgewicht die weer zijn leven probeert op te pakken door gezond te eten en meer te gaan bewegen. Het motiveert mij om zoveel mogelijk gezond te eten: elke dag groente en fruit en het liefst zoveel mogelijk zelf koken.

Wat is je beste keukentip of geheim?

Doe alle pakjes en zakjes de deur uit en ga echt koken. Investeer in goede kruiden en ga aan de slag. Eten is zoveel lekkerder als het puur en vers is.

Wat is je favoriete foodquote?

“Een dag geen chocolade is een dag niet geleefd.”

Dit heeft geen uitleg nodig toch? 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie echt overal vandaan. Het kan zijn dat ik een leuk gerecht bij 24 Kitchen zie dat ik na wil maken, maar ik kan ook uren plaatjes op Instagram bekijken. Als dit niet het geval is wil ik weleens een gerecht namaken dat ik ergens in een restaurant heb gegeten. Andere keren popt er gewoon een heel leuk idee in mijn hoofd op en ga ik hiermee aan de slag.

Wil je meer weten over het leiden van een zo puur mogelijk leven? Bezoek Instagram of lees meer over Suzanne’s leefstijl.