Food Blogger's Favorites: Tessa & Laura van Wanderlust

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Tessa & Laura van Wanderlust

Food Blogger’s Favorites: Tessa & Laura van Wanderlust

Food is helemaal hip. Een paar jaar geleden begon de power food hype wereldwijd [Goji-bessen ring a bell?] en sindsdien zijn steeds meer mensen ook over eten gaan bloggen. Mannen, vrouwen, kinderen, studenten; het maakt niet – iedereen heeft zo zijn eigen smaak en lievelingsgerechten. Maar waarom begin je met foodbloggen, wat inspireert je en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Een blog kan over eten gaan, maar waarom zou je daar niet hotspots en reizen bij doen? De zussen Tessa en Laura besloten hun passies te vertalen naar een blog en zo ontstond Wanderlust. Op de blog maak je kennis met niet alleen de laatste trends op gebied van food maar ook de leukste events en nieuwe hotspots passeren de revue.

Sinds 2014 houden de zussen hun lezers op de hoogte van de leukste eettentjes verspreid over Nederland, events als Taste en Maastricht aan Tafel en delen zij hun lievelingsproducten. Maar naast dit alles vinden ze het ook heerlijk om zelf in de keuken te staan. Echt foodies dus die bakken vol verstand hebben van eten. Wat zijn hun favorites?

Tessa en Laura

Wat is je favoriete kookboek?

Terwijl Laura vertelt dol te zijn op Jamie Oliver en alles wat hij geschreven heeft aan kookboeken, geeft Tessa aan dat ze een heuse kookboeken verslaving heeft: “Op het moment ben ik groot fan van het eerste kookboek van Ella Woodward Deliciously Ella en daar nog volop mee aan het experimenteren. Mijn all-time favorieten zijn The Green Kitchen en Green Kitchen Travels, deze boeken zijn prachtig vormgegeven (net als hun blog) en bieden eindeloze inspiratie voor vegetarische maaltijden voor elk moment van de dag.”

Wat is je favoriete keukenapparaat?

“Ik heb eigenlijk geen fancy keukenapparatuur waar ik mee werk, ik woon in een kleine studentenwoning en de keuken is al vol genoeg met de basisuitrusting”, aldus Laura. Tessa haar favoriete apparaat is de uitgebreide keukenmachine. Het kan omgetoverd worden tot staafmixer, blender en handklopper: “Ik gebruik het apparaat bijna dagelijks en kan echt niet zonder.”

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

Laura: “Mijn absolute go to recept is pasta. Dit is ideaal voor een snelle maaltijd, of je nu alleen eet of bezoek hebt. Mijn absolute favoriet is pasta carbonara of pasta met zalm en een lekker sausje. Makkelijk en smakelijk!”

Tessa staat vaak toch iets langer in de keuken voor een maaltijd, maar kiest voor een pittige groentesoep, die zij ’s middags ook regelmatig voor de lunch maakt.

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze calorie-bom zo de moeite waard?

Laura is dol op caloriebommen, maar eet dit niet te vaak. Ook hier is pasta een passend antwoord, dat is vaak het gerecht waar zij een tweede bord van opschept. “Ook ben ik dol op een goed belegde boterham (denk aan een BLT of tosti) en een absolute guilty pleasure is gebakken bacon, hier kun je mij ongetwijfeld ’s nachts voor wakker maken!”

Tessa is gek op eten en let dan niet te veel op calorieën: “Ik moet vaak echt oppassen met de chocolate fudge. Het recept van Lisa Goes Vegan is super makkelijk, maar je eet je er zo ziek aan. Mijn man kan echter ook heel lekker koken en is veel beter in zoete baksels dus zijn gerechten zijn zeker een guilty pleasure. Zo maakt hij regelmatig heerlijke roti en als hij brownies of chocolate chip cookies maakt, zijn ze binnen no time op!”

Wie is je favoriete chef?

Jamie Oliver is zonder twijfel de favo chef van Laura, maar Tessa laat zich vooral inspireren door food bloggers.

Wat is je favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

Laura: “Mijn favoriete ingrediënt is gek genoeg chilipoeder. Ik ben dol op pittig eten en ben dus niet vies van een beetje chilipoeder door mijn eten. Helaas doe ik dit steeds minder omdat mijn huisgenoot hier lang niet zo dol op is als ik.

Tessa: “Dit hangt heel erg af van de keuken waar ik op dat moment mee werk. Ik ben, net als Laura, gek op pittig eten dus ik gebruik te pas en te onpas chilipepers, chilipoeder en knoflook in mijn gerechten. Maar ik vind munt ook vaak een fantastische toevoeging.”

wanderlust-blogHeb jij een favoriete foodblog of Instagram-account, en waarom heb jij deze uitgekozen?

“Ik probeer mij steeds meer bewust te worden van wat ik eet en ik vind voeding op vele vlakken erg interessant. De laatste tijd interesseer ik mij veel voor vegetarische en veganistische recepten. Het is zo mooi om heerlijke en vooral verantwoordelijke recepten langs te zien komen op social media! Onder andere de recepten van De Groene Meisjes en Lisa Goes Vegan vind ik erg lekker en de artikelen op hun blogs zijn altijd zo leuk geschreven. Echt een aanrader!”, Aldus Laura. Ook Tessa geeft de voorkeur aan vegetarische en veganistische maaltijden en is enorm groot fan van de blogs Green Kitchen Stories, Deliciously Ella en Yellow Lemon Tree.

Wat is je favoriete kook- of foodwinkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

De zussen zijn beide dol op Marqt. “Dit is een hele prettige en overzichtelijke winkel, maar ik ben ook dol op de lekkere kaasjes die zij hier verkopen. Als ik een stokbroodje wil met allerlei lekkers is Marqt absoluut mijn go-to winkel!” Ook Marks & Spencer (Den Haag), Stach en de Landmarkt in Amsterdam zijn favorieten. Vooral mooie verpakkingen, heerlijke kant-en-klaar maaltijden en een uitgebreid assortiment spreken de zusjes aan.

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst nu in de herfst? En hoe zit dit met de winter, lente en zomer?

Laura is dol op soep en eet dit het hele jaar door. “Wat ik vooral lekker vind is pompoensoep, dit eet ik voornamelijk in de herfst. Met mooi meer eet ik wat luchtigere maaltijden zoals salades en brood. Dit omdat ik niet veel honger heb met mooi weer.” Ook Tessa eet graag soep, maar dan het liefst in de herfst of winter. Ook staan vaak wat zwaardere maaltijden als linzen curry of roti op het menu. In de lente en zomer eten de zussen lichtere gerechten als couscous, falafel en salade.

Wat is je favoriete foodland of -stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood-tent?

Laura: “Ook al ben ik er maar één keer geweest en heb ik er toen niet eens pasta of pizza gegeten, is Italië mijn favoriete foodland. Ik ben dol op pasta, pizza en ijs. Need I say more?”

Tessa: “Mijn favoriete bestemming is helaas niet gelijk aan mijn favoriete foodland. Ik ben gek op gerechten uit India, Suriname en groot liefhebber van de Arabische keuken. Wat betreft vakanties ben ik een paar jaar geleden verliefd geworden op het zuiden van Frankrijk en Italië, al heb ik persoonlijk niet veel met die keukens.”

wanderlust-blogWat is je favoriete foodporn filmtip? 

 Laura is meer fan van series dan van films, maar Tessa heeft een duidelijke favoriet: “Eén van mijn all-time favorieten is Julie & Julia, vooral door de prachtige opzet van de film. Nog niet zo lang geleden heb ik ook The Hundred-Foot Journey gezien en dit was een ontzettend leuke foodfilm die ik iedereen kan aanraden.”

Wat is je beste keukentip of geheim?

De belangrijkste tips van de zussen zijn; heb veel geduld bij het koken, kook met liefde en heb ook plezier in wat je doet: “Hoe graag je ook met eten bezig bent, als je haast hebt of er geen zin in hebt, lukt het gewoon niet.”

Wat is je favoriete food quote, en waarom?

“‘People who love to eat are always the best people.”

– Julia Child

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Laura laat zich graag inspireren door vrienden, kookboeken en foodblogs. “Als ik iets moois of iets lekkers voorbij zie komen, krijg ik gelijk zin om de keuken in te duiken.”

Tessa raakt geïnspireerd door passie: “Passie vanuit de producenten en vanuit de chef inspireren mij het meest qua eten. Als producten met zorg zijn bereid en vers zijn, kan ik daar helemaal enthousiast van worden. Ik ben ook snel onder de indruk van producten die al zijn bereid als deze met passie tot stand zijn gekomen.”

Benieuwd naar de avonturen van de gezusters? Bezoek ze op Instagram of blijf hier op de hoogte van de laatste events op food gebied.

wanderlust-blog

Meld je aan voor de nieuwsbrief.