Frank Ocean verrast fans met 'visual album' op Apple Music

Nu aan het lezen

Frank Ocean verrast fans met ‘visual album’ op Apple Music

Frank Ocean verrast fans met ‘visual album’ op Apple Music

Fans wachten al weken, maanden of soms zelfs jaren op het nieuwe album van zanger Frank Ocean. Het eeuwige wachten en de onduidelijkheid over niet gehaalde releasedata zijn inmiddels voer voor een heleboel internetmemes. Tot er vannacht opeens iets op zijn website verscheen en beschikbaar kwam op Apple Music.

De onverwachte release van Ocean is een video van drie kwartier waarin je nieuwe tracks van de zanger hoort en hem ziet in een pakhuis. Deze video is echter niet zijn nieuwe album. Dat zou namelijk Boys Don’t Cry gaan heten, terwijl dit ‘visual album’ de naam Endless heeft. Desondanks maakt Ocean het wachten voor de fans met deze release een stuk aangenamer. En daarnaast komt zijn ‘echte’ nieuwe album waarschijnlijk nog dit weekend uit.

Met het ‘visual album’ van Frank Ocean lijken we een nieuwe trend te zien in de muziekindustrie. Onlangs kwam Beyonce namelijk ook al met een videoalbum: Lemonade. Dat werd uitgezonden op HBO en was vervolgens beschikbaar via streamingdienst Tidal. Via andere kanalen kun je Lemonade nog steeds niet legaal bekijken. Ocean doet nu precies hetzelfde met Endless, maar dan op de streamingdienst van Apple.

Hopelijk kloppen de geruchten dat het echte nieuwe album van Ocean dit weekend uitkomt en hoeven fans niet opnieuw oneindig lang te wachten. En hopelijk komt Boys Don’t Cry ook meteen beschikbaar op meer streamingdiensten dan enkel Apple Music.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.