Fresh Finds van Spotify: nieuwe playlists met de beste (nog) onbekende songs - Vance

Nu aan het lezen

Fresh Finds van Spotify: nieuwe playlists met de beste (nog) onbekende songs

Fresh Finds van Spotify: nieuwe playlists met de beste (nog) onbekende songs

Je kent misschien de Discover Weekly-lijstjes wel, waarin Spotify je kennis wil laten maken met nieuwe muziek. De dienst heeft daarnaast nu nog een andere manier om met nieuwe muziek in aanraking te komen: Fresh Finds. Dat zijn een aantal playlists die je muziek van (nog) onbekende artiesten laat ontdekken. De nieuwe afspeellijsten moeten je helpen je muzieksmaak te verbreden.

Vanaf vandaag worden in Fresh Finds elke woensdag de nieuwste tracks van nog onontdekte artiesten wereldwijd voor je op een rijtje gezet. Zo kun je muziek al ontdekken voor het bij het grote publiek bekend is. Door de combinatie van menselijke analyses en data, zijn de playlists in Fresh Finds automatisch gecreëerd door Spotify-gebruikers. De nummers zijn vervolgens in vijf genres opgedeeld.

De nieuwe playlists van Spotify’s Fresh Finds bestaan uit:

FRESH-FINDS

Luistergedrag anoniem geïdentificeerd

Voor Fresh Finds heeft Spotify anoniem luistergedrag van luisteraars die naar meer opkomende muziek luisteren geïdentificeerd. Dit heeft de dienst gedaan door miljarden luisteruren op Spotify te volgen en door vroeg populaire nieuwe muziek op blogs en websites te spotten. Kenners die voorspellen welke nummers binnenkort gestreamd worden door muziektrendsetters: die nummers vind je terug in Spotify’s Fresh Finds.

Dr. Brian Whitman, Principal Scientist bij Spotify, laat weten:

“Spotify heeft zich altijd gefocust op artiesten én luisteraars. Met Fresh Finds kijken we met name naar nieuwe artiesten en zoeken we verder naar hoe nog onbekende artiesten een grote groep fans zouden kunnen aantrekken. Door het analyseren van het luistergedrag van onze muziekkenners via Spotify, is het voor ons mogelijk om te voorspellen welke opkomende artiesten waarschijnlijk groot gaan worden. Daarnaast filteren we de opkomende hits in playlists die een goed beeld weergeven van de meest veelbelovende muziek die eraan zit te komen, per genre.”

De Fresh Finds playlists worden wekelijks op woensdag ververst en vervangen, dus sla tijdig je favoriete nieuwe vondsten uit de afspeellijsten op. Fresh Finds is toegankelijk voor alle Spotify-gebruikers via het Bladeren-menu.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.