Friesland is de verborgen parel van Nederland volgens Lonely Planet

Nu aan het lezen

Friesland is de verborgen parel van Nederland volgens Lonely Planet

Friesland is de verborgen parel van Nederland volgens Lonely Planet

De zomerperiode komt eraan en het is dé tijd van het jaar waarop we met z’n allen weer aan het bedenken zijn waar we dit jaar vakantie moeten vieren. Natuurlijk ga je op zoek naar de beste plekken van (bijvoorbeeld) Europa en kom je al snel bij Lonely Planet uit. Wat blijkt? Dit jaar kunnen we gewoon in Nederland blijven voor een heerlijke vakantie. Friesland staat namelijk op nummer 3 in Lonely Planet’s Best of Europe.

Lonely Planet, voor degene die dit niet kennen, is een van de bekendste reisgidsen die je maar kunt hebben. Van vrijwel elk land is er eentje te vinden. Ieder jaar doen zij onderzoek naar plekken die je ooit eens gezien moet hebben. En in de categorie Best Europe is dit jaar ook Friesland te vinden, en wel op nummer 3. Nog nooit eerder stond Nederland zo hoog aangeschreven in deze lijst.

Verborgen parel

Onder de Italiaanse regio Emilia-Romagna, die bekend is van de parmaham, balsamicoazijn en Parmezaanse kaas, en de Noord-Spaanse provincie Cantabrië is dit jaar Friesland te vinden in de lijst. Het is een plek in Nederland die vaak over het hoofd wordt gezien door de toeristen, maar volgens Lonely Planet is dit een echte verborgen parel. Niet gek ook dat Leeuwarden dit jaar verkozen werd als Europese Culturele Hoofdstad.

Daarnaast prijst de reisgids deze provincie ook om de uitgestrekte natuur en natuurlijk de prachtige waddeneilanden. Je kunt de gezelligheid van de stad opzoeken, maar je daarnaast ook terugtrekken en helemaal tot rust komen. Een ideale vakantiebestemming dus.

Drukte

Rotterdam stond al eerder in de beste steden van Lonely Planet top 10 en Texel stond op nummer 9 van Lonely Planet best in Europe. Bij beide plekken steeg het toerisme hierna gestaag. Grote kans dus dat Friesland deze zomer een stuk drukker is dan andere jaren.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.