Gaat Snapchat stoppen met de verdwijnende foto's? - Vance

Nu aan het lezen

Gaat Snapchat stoppen met de verdwijnende foto’s?

Gaat Snapchat stoppen met de verdwijnende foto’s?

Waar Snapchat natuurlijk vooral bekend om staat, zijn de foto’s die na 24 uur verdwijnen. Het was de functie die Instagram een paar jaar later gewoon overnam. Die functie kennen we nu als de Instagram Stories, en blijkt behoorlijk populair te zijn. Naast het feit dat Instagram ook de filters klakkeloos heeft overgenomen. Dat samen heeft ervoor gezorgd dat de cijfers van Snapchat minder zijn geworden. De app heeft in 2019 zo’n 75.000 minder gebruikers dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Nationale Sociale Media Onderzoek 2019.

Gevarenzone

Het is wel duidelijk dat Snapchat langzaam in de gevarenzone komt te zitten, en dus besluit het bedrijf veranderingen toe te passen. De mogelijke verandering is dat de app stopt met de verdwijnende foto’s, dé functie waar de app zo bekend door is geworden.

De permanente berichten is niet het enige wat moederbedrijf Snap overweegt. Zo wil het ook Snapchat-accounts openbaar maken die publieke berichten kunnen delen. Met deze aanpassingen zou het mogelijk moeten zijn om de foto’s ook buiten de app om te kunnen delen. Op die manier hoopt het bedrijf weer wat meer gebruikers te trekken.

Doelgroep

Toch is het de vraag of de gebruikers hier wel op zitten te wachten. Op dit moment wordt de app vooral gebruikt door jongeren van 15 tot 19 jaar. Veel gebruikers zijn van Snapchat naar Instagram gegaan, en dat is nog steeds waar de massa zit. Op Instagram vind je tenslotte de meeste BN’ers en is het gemakkelijker om bepaalde berichten op te zoeken.

Toch hoeven de teruglopende cijfers niet te betekenen dat de sociale media-app straks helemaal stopt. Kijk maar naar Twitter: de cijfers liepen hier ook terug, maar het wordt alsnog door een hoop mensen op dagelijkse basis gebruikt. Pas wanneer de ouders op Snapchat zullen gaan, zullen de jongeren hier waarschijnlijk verdwijnen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.