Gal Gadot speelt niet in Wonder Woman 2 tenzij producer Brett Ratner zich terugtrekt - Vance

Nu aan het lezen

Gal Gadot speelt niet in Wonder Woman 2 tenzij producer Brett Ratner zich terugtrekt

Gal Gadot speelt niet in Wonder Woman 2 tenzij producer Brett Ratner zich terugtrekt

Amerikaanse filmregisseur Brett Ratner ligt onder vuur: nadat zes vrouwen hem beschuldigde van seksuele intimidatie, zegt Wonder Woman-actrice Gal Gadot nu haar rol in de sequel niet voort te zetten als Ratner zich met zijn productiebedrijf RatPac Entertainment niet terugtrekt uit de samenwerking.

Ratners bedrijf heeft met zo’n 400 miljoen dollar de blockbuster van afgelopen jaar mede-gefinancierd en ontkent alle aanklachten.

Raken in de portemonnee

Tot zijn aandeel is uitgekocht, zou Gadot hebben gezegd geen stap te verzetten. ‘Ze is taai en blijft bij haar principes. Ze weet ook dat de beste manier om mensen zoals Brett Ratner te raken, in de portemonnee is’, aldus een Warner Bros. insider tegen tijdschrift Page Six.

Gadot zou hebben gezegd dat ze geen film over vrouwen empowerment kunnen maken die deels is gefinancierd door een man die wordt beschuldigd van misbruik bij vrouwen.

Ontkenning

Een journalist van de Los Angeles Times zegt dat ze sinds haar eerste onthulling over Ratner is benaderd door 45 andere individuele contacten met beschuldigingen.

Hoewel Ratner zijn betrekkingen bij de zedenzaak ontkent, zou hij volgens de laatste geruchten de ‘persoonlijke keuze’ hebben gemaakt zich terug te trekken uit een verdere samenwerking met Warner Bros. Hij doet dit ten gunste van het bedrijf, aldus Ratner.

In een statement laat hij weten geen mogelijke negatieve impact te willen hebben op de studio tot deze ‘persoonlijke problemen’ zijn opgelost.

Feministische film

Wonder Woman heeft heel wat voeten in de aarde als het gaat om gelijkheid: regisseuse PattyJenkins eiste voor het regisseren van Wonder Woman 2 een fikse loonverhoging.

Ze wilde een loonstrookje met daarop een minstens zo hoog bedrag  als een mannelijke regisseur zou ontvangen na zo’n kassucces. De deal ging door, wat Jenkins de best betaalde vrouwelijke regisseur maakt van Hollywood.

Dat de feministische boodschap van Wonder Woman 2 doorklinkt in de cast en crew is helder. Nu nog hopen dat Gal Gadot haar zin krijgt en we haar in 2019 weer op het witte doek zien – zonder Brett Ratner.

Foto: Shutterstock

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.