Game of Thrones breekt records met eerste aflevering van laatste seizoen - Vance

Nu aan het lezen

Game of Thrones breekt records met eerste aflevering van laatste seizoen

Game of Thrones breekt records met eerste aflevering van laatste seizoen

Afgelopen maandagavond werd de eerste aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones uitgezonden. Fans bleken hier helemaal klaar voor te zijn, want deze eerste aflevering zorgde voor een aantal nieuwe records. Maar liefst 17,4 miljoen mensen keken alleen in Amerika al via de betaalzender HBO. Dat zorgde ervoor dat het zelfde de drukste streamingsavond ooit was.

Nieuw record

Bij de eerste aflevering van het vorige seizoen keken er 16,1 miljoen mensen naar. De finale van seizoen zeven werd door 16,9 miljoen kijkers bekeken. Een opvallende trend is dat steeds meer mensen de afleveringen streamen. Het streamingspubliek is bijna verdubbeld met de finale van het vorige seizoen.

In totaal zullen er nog veel meer mensen gekeken hebben naar deze eerste Game of Thrones aflevering. Deze serie heeft namelijk al jaren de meeste illegale downloads.

Twitter

Ook op Twitter blijkt Game of Thrones een veelbesproken serie te zijn. In totaal is er maar liefst 200 miljoen keer getweet over de serie. In de VS, Brazilië, Groot-Brittanië, Spanje en Frankrijk waren de fans het meest enthousiast op Twitter. Zij twitterden namelijk het meest.

Ook leuk om te zien dat er bepaalde onderwerpen vooral terugkomen in deze tweets. Zo gingen de meeste over Jon Snow, Daenerys, Arya Stark en Tyrion en Cersei Lannister.

Komen er spinoffs?

Op 19 mei zal de finale van de serie te zien zijn. Grote kans dat een hoop fans dan in een zwart gat terecht komen. HBO zal dan andere manieren moeten bedenken om deze betaalde klanten aan te houden. Er wordt al gespeculeerd over verschillende spinoffs, maar het is de vraag wanneer het te veel gaat worden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.