Game of Thrones kondigt de datum van seizoen 7 aan met ijskoude promo

Nu aan het lezen

Game of Thrones kondigt de datum van seizoen 7 aan met ijskoude promo

Game of Thrones kondigt de datum van seizoen 7 aan met ijskoude promo

Het moet de meest veelbesproken serie zijn van de afgelopen tijd: het voorlaatste seizoen van Games of Thrones: seizoen 7. De aanloop er naar behelst veel. Héél veel.

Spoilers lekten (expres) uit, makers deden mysterieuze aanwijzingen en de tergende vertraging die het opnameproces opliep – doorgaans komt een nieuw GoT-seizoen in april – kon op weinig steun van fans rekenen. Nagelbijtend en ijskoud in afwachting van beter nieuws zijn we de winter doorgekomen, geloof ons.

Zomerrelease

Tot vandaag. Hoewel van het voorjaar nog weinig in zicht is, was er één video waaraan we ons konden warmen. In een extreem lange, geheimzinnige Facebook Live-aankondiging bekeken door meer dan 150.000 fans, werd de releasedatum van het nieuwe seizoen dan ein-de-lijk aangekondigd. 16 juli 2017 is dé datum.

Het nieuwe seizoen zal slechts 7 afleveringen bevatten (in plaats van de gebruikelijke 10), maar het GoT-productieteam heeft grofweg dezelfde tijd gestopt in het schieten van de ongetwijfeld epische beelden als bij een regulier seizoen. Over kwaliteit gesproken.

Smeltend ijs

Game of Thrones zou zijn naam geen eer aan doen als de aankondiging niet gepaard ging met imponerende beelden. Denk een groot blok ijs, smeltend door fakkels, verwijzend naar een battle tussen vuur en ijs wanneer de drakenkoningin Daenerys Targaryen, gespeeld door Elimia Clarke, en haar vuurspuwende draken richting Westeros trekt. De plek waar de serie zich het meest afspeelt.

Fans konden niet roerloos toekijken terwijl de video van een ijsblok een goede vijftien minuten voortkabbelde. Neen, voordat de datum werd onthuld, moesten fans het woord ‘vuur’ typen in de comments. Uiteindelijk luidden de allesomvattende aankondiging: “The great war is here.” En dat is gek genoeg pretty great news.

HBO

16 juli is dus de heugelijke dag dat we massaal richting HBO keren, al is die zender officieel in Nederland gestopt. Ziggo zal elke aflevering van Game of Thrones direct met de Amerikaanse release beschikbaar maken via het abonnement Ziggo Movies & Series XL.

De dag der dagen is aangebroken voor het verdeelde koninkrijk en natuurlijk onze Carice van Houten en Michiel Huisman. Eén en al jubel, maar wees eerlijk: zou jij de aankondiging realtime aan hebben gekund? Oordeel zelf.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.