HBO bedacht dit listige plan om Game of Thrones spoilers te voorkomen

Nu aan het lezen

HBO bedacht dit listige plan om Game of Thrones-spoilers te voorkomen

HBO bedacht dit listige plan om Game of Thrones-spoilers te voorkomen

Niemand houdt van spoilers. En al zeker niet bij Game of Thrones. Nog best lastig, als aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de afleveringen een dag eerder worden gezien, met als gevolg dat de hints en clues allang tot je zijn gekomen voor je het spektakel zelf hebt kunnen aanschouwen.

Dit kan zelfs zo ver gaan, dat op de dag van de aflevering-release fans het internet volledig vermijden. Het feit dat hackers afgelopen seizoen de boel flink verstierden door hele uitzendingen pre-uitzendtijd weg te geven, maakte dit kat-en-muisspel er niet beter op.

Raadsel

Dat kan anders, dacht HBO met het achtste en allerlaatste Game of Thrones-seizoen op komst. The Morning Call meldt nu dat van de slotaflevering in het achtste en laatste seizoen van Game of thrones verschillende versies zullen worden opgenomen. Zowel de acteurs als externe partijen zullen op die manier in het ongewisse blijven als het gaat om de finale-uitkomst.

Klinkt extreem? De zendtijdmanager van HBO Casey Bloys vertelde dat het een redelijk standaard TV-productie routine is. Breaking Bad en The Sopranos zouden hetzelfde hebben gedaan als het gaat om slot-finales.

Bij een serie als Game of Thrones moet je dit soort maatregelen nemen, aldus Bloys. Want wanneer je iets opneemt, weten mensen dat. Door het definitieve antwoord nog even geheim te houden, moeten de problemen veroorzaakt door hackers en andere praatgrage mensen worden voorkomen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.