Game of Thrones ster Maisie Williams lanceert eigen filmproductiebedrijf - Vance

Nu aan het lezen

Game of Thrones ster Maisie Williams lanceert eigen filmproductiebedrijf

Game of Thrones ster Maisie Williams lanceert eigen filmproductiebedrijf

Actrice Maisie Williams, bekend van haar rol als Arya Stark in Game of Thrones, is nog maar twintig lentes jong. De jonge ster laat dit haar niet weerhouden van ondernemerschap en heeft nu al haar eigen bedrijf. Zij richtte samen met acteur Bill Milner en producer Dom Santry het productiebedrijf Daisy Chain Productions op. De jonge ster maakte het heuglijke nieuws in haar eigen woorden bekend op Twitter:

Jong talent

Het Britse bedrijf zal zich met name richten op jongeren en talentontwikkeling. Een doel dat Williams op haar buik geschreven staat. Zij begon zelf al op 14-jarige leeftijd met haar rol als Arya en kan dus zeker uit ervaring spreken. De actrice vertelt Screen Daily: “Ik hoop andere creatievelingen de kansen te geven die ik kreeg aan het begin van mijn carrière.”

Williams vertelt dat zij in het verleden geregeld samenwerkte met vrouwelijke producers. Ze geeft aan dat de filmindustrie vooruit gaat en dat ze blij is hier onderdeel vanuit te maken. Hollywood komt nog geregeld onder vuur te staan door seksisme claims. De afgelopen twee jaar is hier echter sterke vooruitgang in geboekt. De jonge Maisie Williams zorgt nu voor meer vrouwelijk geluid in de filmindustrie. Zij zal zonder twijfel veel jonge talenten, en dus ook vrouwen, inspireren in haar voetstappen te volgen.

‘Stealing Silver’

Inmiddels heeft Daisy Chain Productions al een debuut project, namelijk een korte film genaamd Stealing Silver. Williams herself speelt de hoofdrol in de film, vergezeld door sterren als Ronald Pickup en Jemima Rooper. De film gaat over een jonge vrouw die ontdekt wie de mysterieuze oude man in haar straat eigenlijk is. Een ingrijpende drama die veel lovende recensies belooft.

Eind oktober vindt de eerste vertoning van de film plaats tijdens het Savannah International Film Festival in Georgia, Verenigde Staten.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.