Voortaan kun je ook games streamen dankzij Google Stadia - Vance

Nu aan het lezen

Voortaan kun je ook games streamen dankzij Google Stadia

Voortaan kun je ook games streamen dankzij Google Stadia

Een game spelen via een console is vanaf dinsdag verleden tijd. Dankzij Google Stadia is het namelijk mogelijk om ook games te streamen, net zoals we dat gewend zijn met series en films tegenwoordig. Via de streaming met Google Stadia is het mogelijk om op vrijwel elk beeldscherm te gamen.

Google Stadia

De techgignant hoopt de gamewereld met deze nieuwste release compleet te veranderen. Het maakt game consoles overbodig omdat de games niet op het apparaat zelf gedownload worden. Je speelt het spel op de server van Google, die vervolgens naar jouw beeldscherm gestreamd worden.

Doordat je dus op de server van Google speelt, is het heel makkelijk om de spelers met elkaar te verbinden, vertelt Rachid Finge, communicatiemedewerker van Google Nederland aan Metronieuws. Via Stadia is het mogelijk om met honderden, misschien zelfs wel duizenden spelers tegelijk te spelen. “Dat geeft mogelijkheid tot een nieuw genre games”, aldus Finge.

Verbinding

Je hebt dus geen spelcomputers meer nodig om te kunnen spelen dankzij Google Stadia. Maar het is wel belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. In Nederland is dat gelukkig niet zo’n groot probleem, maar in andere delen van de wereld is dat helaas nog niet helemaal het geval.

In ieder geval zal het wel wat geld schelen, je hoeft tenslotte niet meer om de zoveel jaar een nieuwe, prijzige gameconsole te kopen. Wie nu al wil spelen via deze nieuwe manier van gaming, betaalt eenmalig 130 euro. Degenen die nog kunnen wachten, krijgen een beloning: ergens in 2020 wordt het gratis. Je hoeft dan alleen te betalen voor de losse games. Deze zullen ongeveer net zoveel kosten als de normale games die je in de winkel kunt kopen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.