Steeds meer mensen worden zich bewust van hun eetpatroon. Groene sapjes en gezonde zaden en bessen zijn een steevast onderdeel van #fitgoals. Door bewustwording van een gezonde levensstijl en de invloed van de vleesindustrie op het milieu door docu’s als Cowspiracy, zijn vlees en vis de afgelopen jaren in de Westerse wereld in populariteit een klein beetje afgenomen. Vaak komt dit niet alleen door gezonde alternatieven, maar ook vanuit de overtuiging dat het beter is voor het dierenwelzijn. Mensen storten zich steeds vaker op groente en fruit als alternatieve vleesvervangers.
Flexitariër
Natuurlijk schrapt lang niet iedereen vlees en vis uit zijn menu, en dat hoeft ook niet. Een populaire term is dan ook flexitariër. Vlees en vis niet helemaal uit je menu schrappen, maar in ieder geval de inname verminderen. Al met al komt het er dus op neer dat we een stuk bewuster omgaan met ons voedsel, en dat is een flinke vooruitgang.
Maar wat zou er precies gebeuren wanneer de hele wereldbevolking vegetariër is? AsapSCIENCE heeft zich daar eens flink in verdiept, met als gevolg een toffe en inspirerende video.
Waar het op neerkomt is dat een plantaardig dieet wereldwijd heel veel goeds met zich meebrengt, maar er helaas ook negatieve gevolgen aan vastzitten. En dan vooral omdat een groot deel van de wereldbevolking financieel volledig afhankelijk is van de vleesindustrie.
Wat de video wil overbrengen is dat een verminderde vleesinname al een grote stap in de goede richting is voor een gezondere wereld, met een positieve invloed op het milieu en klimaatverandering. Zo zullen er enorme hectares grond vrijkomen en wordt luchtvervuiling verminderd.
Zou jij overwegen om vlees en vis uit je menu te schrappen?