Geen Glazen Huis meer tijdens Serious Request, maar DJ's te voet door het land

Nu aan het lezen

Geen Glazen Huis meer tijdens Serious Request, maar DJ’s te voet door het land

Geen Glazen Huis meer tijdens Serious Request, maar DJ’s te voet door het land

De week voor kerst zal er dit jaar flink anders uitzien. Het jaarlijkse evenement Serious Request van 3FM komt namelijk niet meer met een Glazen Huis. In plaats daarvan gaan drie DJ-teams te voet door het land om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dat heeft dj Sander Hoogendoorn vanochtend bekendgemaakt, meldt NOS.

Jarenlang was het hetzelfde beeld: ergens op een plein in een Nederlandse stad of een dorp stond sinds 2004 in de week voor kerst een glazen huis, met daarin DJ’s die er zes dagen in opgesloten worden. Tijdens die dagen eten ze geen vast voedsel en verlaten ze het pand niet. Op die manier hoopten ze geld op te halen voor het Rode Kruis.

Maar de afgelopen jaren ging dat steeds slechter. De opbrengsten werden minder en er kwam steeds meer kritiek op het programma. Mensen vonden dat Serious Request toe was aan een andere opzet, en zich meer op goede doelen dichter bij huis moest gaan richten. Ook voor gemeenten werd de actie steeds duurder, met name vanwege de beveiliging.

Einde van het Glazen Huis

En nu verdwijnt het Glazen Huis dus volledig. In plaats daarvan gaan dit jaar drie dj-teams te voet door het land om geld in te zamelen. Concertzaal TivoliVredenburg in Utrecht is het hoofdkwartier, waar ook een deel van de radio-uitzendingen vandaan komt. Verder zijn er daar optredens, workshops en lezingen.

De DJ’s krijgen verder opdrachten die ze tijdens hun wandeling uit moeten voeren. De opdrachten worden door het publiek georganiseerd. Welke DJ’s er precies meedoen, is nog onbekend.

Wel weten we dat het goede doel hetzelfde blijft. Dit jaar wordt er voor drie thema’s geld ingezameld voor het Rode Kruis. Het gaat om reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.