Geen idee wat je maat is? Pas condooms op Utrecht Centraal - Vance

Nu aan het lezen

Geen idee wat je maat is? Pas condooms op Utrecht Centraal

Geen idee wat je maat is? Pas condooms op Utrecht Centraal

Voor iedereen die altijd al heeft willen weten welke maat condoom hij precies nodig heeft, maar hier nooit echt verder onderzoek naar deed, heeft geluk. Soa Aids Nederland heeft namelijk een pop-up store geopend op Utrecht Centraal, waar je – ja wel – condooms kunt passen. Eerder bleek namelijk dat er steeds minder jongeren zijn die condooms gebruiken. Daar moet verandering in komen. Want minder condooms, betekent meer soa’s.

Condoomadvies

In de condomerie is zelfs een speciale condoomadviseur aanwezig en is het mogelijk om je eigen maat te meten. Mocht je er helemaal zeker van willen zijn dat je met de juiste maat naar huis gaat, dan is het ook mogelijk om deze eerste te passen. Er is namelijk een pashokje aanwezig in de winkel.

Volgens Soa Aids Nederland is er voor ieder wat wils: “Extra groot, klein, dun, dik. Voor mannen, voor vrouwen. Of voor langer plezier. Met ribbel, nop, vleugel, design, noppen of juist met een tintelend of verdovend middel. Welke het beste bij je past én lekker zit, is voor iedereen anders.”

Onhandig

Met deze actie wil de organisatie ervoor zorgen dat het condoom bereikbaarder wordt. Woordvoerder van deze actie, Erwin Fisser, vertelt: “Je ziet vaak dat wanneer een stel langere tijd bij elkaar is, het moeilijker wordt om condoomgebruik vol te houden. Condooms worden toch al snel als onhandig gezien en als een hinderlijke onderbreking. Met zo’n breed aanbod willen we het condoomgebruik aangenamer maken.”

Met deze actie hoopt de organisatie dat Nederland het langer vol gaat houden mét condoom in bed. “Het liefst drie maanden, want daarna kan er een soa-test volgen en als alles goed is, verdergaan zonder condoom”, vertelt Erwin.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.