Geheime software code van Facebook Messenger verraadt grote veranderingen - Vance

Nu aan het lezen

Geheime software code van Facebook Messenger verraadt grote veranderingen

Geheime software code van Facebook Messenger verraadt grote veranderingen

Facebook is bezig met iets groots rondom hun Messenger service, en dit zou best wel eens heel cool kunnen worden! Tech experts voorspellen dat het netwerk een koop- en verkoop feature heeft ontwikkeld dat gebruikers in staat stelt om in-app aankopen te doen via Facebook Messenger.

De slimmeriken achter de website The Information vonden het bewijs van de potentiële plannen in de software code voor Facebook’s Messenger app. In de code voor Facebook Messenger zouden dus aanwijzingen zijn dat er rondom de chat app plannen zijn om een online marktplaats te creëren, inclusief een nog niet beschikbare feature waarbij men via de app aankopen kan doen. De code bevat aanwijzingen voor gebruikers om direct in Messenger te betalen wanneer je een item vindt, aldus het report van The Information.

smartphone-friends-internet-connection-large

Dit zou betekenen dat retailers het online winkelpubliek producten kunnen laten kopen via de Messenger app store. Op dit moment gebruiken al een aantal retailers, zoals Everlane en Zulily, Messenger voor hun klantenservice rondom hun bestellingen, maar nog niet om ook daadwerkelijk een aanschaf te kunnen doen. Op het moment zou Facebook bezig zijn om meer retailers te werven om hun communicatie met klanten over aankopen en bestellingen via Messenger te doen.

Inchecken bij KLM via Facebook Messenger

Eerder al kondigde Facebook aan de samenwerking aan te gaan met KLM voor hun eerste grote Europese commercial reeks. In een statement liet Facebook weten dat je binnenkort een KLM vluchtbevestiging kunt ontvangen via Messenger, toegang kunt krijgen tot je KLM boarding pass, check-in reminders kunt ontvangen, vlucht statusupdates én klantenservice vragen beantwoord kunt krijgen.

hands-woman-laptop-notebook-large

Versleutelde chats

In ieder geval lijken de voorspellingen nog maar het begin van alles. Het team van The Information vond namelijk een andere potentiële nieuwe feature in de geheime software code. Zo zouden we binnenkort geheime conversaties kunnen houden in Messenger. Ze zullen waarschijnlijk de vorm krijgen van versleutelde chats, zoals nu beschikbaar is bij WhatsApp en nieuwere messaging apps als Telegram.

Wanneer de geheime chat functie in zal gaan en of we binnenkort online kunnen shoppen via Facebook Messenger, is nog niet bekend. Wel is de samenwerking tussen Facebook Messenger en KLM 30 maart van start gegaan, en deze zal de komende weken wereldwijd uitrollen.

Wij zijn benieuwd naar de nieuwe shopbeleving die Facebook misschien wel zeer binnenkort gaat aanbieden. Het merendeel van de tijd staat Facebook al open, dus het scheelt in ieder geval de tijd en moeite om een andere app of website te openen. Pfoeh!

 

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.