En de prijs voor meest gelikte fan-film gaat naar deze Harry Potter-prequel - Vance

Nu aan het lezen

En de prijs voor meest gelikte fan-film gaat naar deze Harry Potter-prequel

En de prijs voor meest gelikte fan-film gaat naar deze Harry Potter-prequel

Beter dan Fantastic Beasts, zo wordt de trailer genoemd van Voldemort: Origins of the Heir. Schiet niet direct in actiemodus, Potterheads. Het gaat hier niet om een écht vervolg van de Harry Potter-saga maar een fanversie. Wél een bijzonder professionele.

De onafhankelijke filmmakers van de Tryangle-studio plaatsten een teaser trailer online van hun creatie die teruggaat naar de oorsprong van Harry Potter en YouKnowWho. Ideaal voor de echte fans die meer geïnteresseerd zijn in het verleden dan een Harry Potter spin-off in de vorm van Fantastic Beasts And Where To Find Them.

Voldemort: Origins of the Heir staat al in de steigers sinds 2016 maar de makers werden gehinderd door Warner Bros. Iets met licentie en eigendommen van ideeën. Het schuwde de onafhankelijke producers niet om door te gaan. De verschillende partijen zijn naar verluid tot een overeenkomst gekomen waarmee het verhaal over Voldemort en zijn ontstaan volledig kan worden verteld.

Voldemort

Het verhaal volgt een heks genaamd Grisha Mac Laggen die moeilijkheden vermoedt wanneer Orchidea Smid dood is gevonden. Er is sprake van een onopgeloste zaak, maar Laggen vermoedt dat er iets van zwarte magie bij is gemoeid. En, surprise surprise, daar zou Marten Asmodom Villijn bij betrokken zijn.

De teaser trailer wordt geprezen om zijn looks met visuele effecten waardoor je het idee hebt in een échte Harry Potter film verzeild te zijn geraakt. Dat vinden we niet erg, echt niet.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.