Geloof het of niet, maar The Sims krijgt zijn eigen spelshow

Nu aan het lezen

Geloof het of niet, maar The Sims krijgt zijn eigen spelshow

Geloof het of niet, maar The Sims krijgt zijn eigen spelshow

Een groot deel van Nederland was een aantal maanden geleden nog in de ban van LEGO Masters. Maar LEGO is natuurlijk niet het enige waarmee we in onze jeugd speelden, en waar je een spelshow van kunt maken. Dat realiseerde ook EA zich: de speluitgever is namelijk een spelshow begonnen van The Sims. Hoewel de serie alleen in de VS op tv komt, kunnen wij het via YouTube ook volgen.

The Sims is al zeker 20 jaar een fenomeen. In het spel maak je een huis en een familie, van wie je vervolgens het leven aanstuurt. Je kunt de gekste dingen doen: mensen maken die partners verslinden, ontvoerd worden door aliens en natuurlijk verdrinken in een zwembad. En ja, een gelukkig gezinsleventje leiden is ook een optie.

Maar hoe vertaalt dit zich naar een spelshow? EA heeft blijkbaar een manier gevonden, zo blijkt uit een aankondiging. In The Sims Spark’d – zoals de spelshow heet – krijgen deelnemers creatieve uitdagingen om unieke personages, werelden en verhalen te bouwen in het spel. In vier afleveringen moeten deelnemers hun vaardigheden laten zien om te voorkomen dat ze afvallen. Aan het eind van de rit krijgt de winnaar 100.000 dollar.

Natuurlijk is er ook een jury aanwezig die alle uitdagingen moet beoordelen. De juryleden zijn Kelsey Impicciche – die op YouTube bekend is geworden met haar #100babychallange – zangeres Tayla Parx, die stemacteur is voor het spel en haar nummer “Me vs. Us” in Simlish heeft ingezongen, en Dave Miotke. Miotke is een game-ontwikkelaar bij spelontwikkelaar Maxis, dat The Sims maakt. Miotke werkt al 15 jaar aan het spel.

Het geheel wordt gehost door Rayvon Owen, die in Amerika de finale van American Idol behaalde. Wie de deelnemers verder zijn, wordt pas duidelijk tijdens de eerste aflevering.

Zelf kijken en meespelen

The Sims Spark’d start op 17 juli op TBS. De maandag daarna verschijnt de eerste aflevering op het YouTube-kanaal Buzzfeed Multiplayer. Dat betekent dat wij de serie ook kunnen kijken, ook al zit er een beetje vertraging op de lijn.

Leuk is dat er vanaf 17 juli ook een aantal uitdagingen beschikbaar worden in The Sims 4. Via die uitdagingen kun je een kans krijgen om mee te doen aan een volgend seizoen van de spelshow.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.