George R.R. Martin deelt nieuwe details over Game of Thrones-prequel

Nu aan het lezen

George R.R. Martin deelt nieuwe details over Game of Thrones-prequel

George R.R. Martin deelt nieuwe details over Game of Thrones-prequel

Game of Thrones is officieel tot een einde gekomen. Maar dat betekent niet dat we deze wereld ook voorgoed verlaten. Zo komen er nog wat boeken aan én wordt er een een prequel-serie gewerkt. Auteur George R.R. Martin heeft over die serie nu wat extra details losgelaten.

We weten het allemaal: Westeros bestaat uit zeven koninkrijken, die door Aegon the Conquerer zijn samengevoegd tot één groot koninkrijk. Maar dat was niet altijd zo, onthuld George R.R. Martin nu in een interview met Entertainment Weekly.

Volgens Martin waren er ooit namelijk wel honderd koninkrijken. Die koninkrijken zijn allemaal wel klein. En dat is dus de periode waar de prequel in afspeelt. Dat is dus heel lang geleden, aangezien er nog geen draken waren, en zelfs de Lannisters ontbreken nog. In ieder geval voor nu dan.

“De Lannisters zijn er nog niet, maar Casterly Rock is er wel”, aldus Martin. “Het is nu bezet door de Casterlys, waar het in de tijd van Game of Thrones naar vernoemd is.” Andere families die we kennen zijn er wel, zoals de Starks. En ook de White Walkers – of The Others – zijn aanwezig, evenals direwolves.

Cast

Inmiddels zijn er al een aantal dingen bekend over de cast. Zo weten we al dat Naomi Watts, Naomi Ackie en Denise Gough in de serie gaan spelen. Volgens Martin is er echter geen hoofdrol, maar is het meer een ensemble. Dat is dus vergelijkbaar met Game of Thrones, waar er tot de laatste seizoenen ook niet echt hoofdrollen waren.

Ook over de titel is iets meer bekend. Of eigenlijk: Martin heeft laten weten dat er nog geen titel is. Vorig jaar zei hij nog dat de serie The Long Night gaat heten, maar de derde aflevering van seizoen 8 van Game of Thrones heet ook zo. Er worden dan ook alternatieve titels overwogen, zoals The Longest Night, aldus Martin.

Wanneer de prequel precies verschijnt, is nog onduidelijk. Martin zelf schrijft er momenteel in ieder geval niet aan. Hij schrijft nu namelijk maar één ding: het zesde boek uit de Ice and Fire-serie (de boekenserie van Game of Thrones), The Winds of Winter.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.