Gewonden en doden door enorme bosbranden in Griekenland

Nu aan het lezen

Gewonden en doden door enorme bosbranden in Griekenland

Afbeelding ter illustratie via Unsplash

Gewonden en doden door enorme bosbranden in Griekenland

Enorme bosbranden in de buurt van Athene hebben al gezorgd voor doden en een hoop gewonden. Inmiddels is bevestigd dat er al 50 mensen om het leven zijn gekomen en dat er zo’n 150 gewonden zijn. Maar volgens Griekse media loopt dit getal alleen maar verder op. In dorpen die ten oosten van de Griekse hoofdstad Athene liggen, worden nog steeds verkoolde lichamen gevonden.

Toeristenplaatsen

De toeristenplaats in de buurt van Athene lijken het hardst getroffen door de brand. In Mati, een kustplaatsje ten noordoosten van Athene werden verkoolde lichamen gevonden. En ook in het toeristenplaatje Kineta, zo’n 60 km ten westen van de hoofdstad, woedt een brand. Door de sterke wind is de rook richting de hoofdstad getrokken, wat zorgt voor grote rookwolken boven de stad. De snelweg tussen Athene en Korinthe, een van de drukste wegen in dat gebied, werd zelfs afgesloten.

Honderden mensen worden met boten in veiligheid gebracht. Of er ook buitenlandse toeristen omgekomen zijn, is nog onduidelijk. Wel zijn er een hoop mensen nog vermist.

Inmiddels is de wind gaan liggen en zijn de branden gelukkig minder heftig geworden. Een brandweer laat op televisie weten dat ze hopen alle branden te kunnen blussen.

Droge winter

Bosbranden zijn in Griekenland niet heel uitzonderlijk. Door de droge winter is de kans groot dat deze natuurlijk zijn ontstaan, maar premier Alexis Tsipras sluit niet uit dat de branden zijn aangestoken.

Inmiddels heeft de premier een noodtoestand uitgeroepen en zijn bezoek aan Bosnië gestaakt. Ook heeft hij om hulp gevraagd aan de Europese Unie. Cyprus heeft inmiddels 60 brandweermannen richting Athene gestuurd om te helpen met blussen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.