Gisele Bündchen heeft zojuist gedaan wat wetenschappers niet is gelukt - Vance

Nu aan het lezen

Gisele Bündchen heeft zojuist gedaan wat wetenschappers niet is gelukt

Gisele Bündchen heeft zojuist gedaan wat wetenschappers niet is gelukt

Het Braziliaanse ex-topmodel Gisele Bündchen is een gevalletje beauty én brains en heeft zojuist iets geflikt waar wetenschappers tot nu toe in zijn gefaald. Bündchen wist met één tweet de Braziliaanse president Michel Temer te weerhouden van een catastrofische beslissing waarmee de Amazone-reserves zouden worden vernietigd.

Bündchen drong afgelopen week erop aan dat Temer een wetsontwerp zou tegenhouden waarmee 600.000 hectare aan bos beschikbaar zou worden gesteld aan ontwikkeling. Het model – bekend om haar liefde voor de aarde en steun aan goede doelen zoals het WWF – tweette: ‘Het is onze verantwoordelijkheid om Moeder Aarde te beschermen’.

Verantwoordelijkheid

Op de website van het VN-milieuprogramma zegt Bündchen dat het milieu altijd haar passie is geweest. “Moeder Aarde is ons fundamentele life-support systeem en door nu bewust en verantwoordelijk te worden, kunnen we helpen om de planeet te behouden.”

De digitale-interventie van het topmodel maakte blijkbaar indruk op de president die erom bekend staat in het milieu vooral een zakelijke deal te zien. Hij is sinds zijn aantreden in 2016 erop gericht te snijden in de budgetten voor het ministerie van milieu.

Temer liet in een reactie tweet zien dat hij een veto zou loslaten op het onderwerp, iets wat wetenschappers en milieu-activisten nog niet is gelukt.

Hoewel het besluit van de Braziliaanse president goed nieuws is, wordt nu al gewaarschuwd dat de goede stemming waarschijnlijk voor de korte termijn is. De overheid overweegt andere plannen waarmee bos-reserves en beschermd terrein alsnog zullen worden vrijgegeven voor bedrijvigheid.

De reacties op Bündchens actie kan rekenen op veel lof. Twittergebruikers vragen nu haar nieuwgevonden invloed te gebruiken om de door schandaal-geplaagde president ontslag te nemen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.