Ken krijgt ook een makeover

Nu aan het lezen

Goed dan, Ken krijgt ook een makeover

Goed dan, Ken krijgt ook een makeover

In januari kondigde Mattel aan dat Barbie een belangrijke metamorfose zou krijgen. Naast de klassieke Barbie, waar de meesten van ons mee opgegroeid zijn, kunnen kinderen nu ook kiezen voor de lange Barbie, de welgevormde Barbie en kleine Barbie. Oh ja, en er is ook keus genoeg tussen de verschillende soorten huidskleuren, oogkleuren en kapsels van de nieuwe Barbie.

Maar de vraag die overbleef was: Hoe zit het met Ken? Nu dat Barbie in alle soorten, maten en kleuren komt, hoe zit het dan met haar mannelijke tegenhanger? Kledingmerk Lyst kwam met de oplossing.

Kale Ken

Lyst tweette een foto van een reeks mannelijke Ken dolls in allerlei maten, kleuren en stijlen. Net als de nieuwe Fashionista Barbies, hebben alle heren een verschillende kledingstijl. Zo is er nu hipster Ken, ’dad bod’ Ken, afro Ken, kleine Ken en zelfs kale Ken.

Katherine Ormerod, directeur van Lyst, vertelde aan Mic: “Niet alle mannen hebben een six pack, maar juist een ‘dad bod’. Hetzelfde geldt voor het haar van heren: niet elke man heeft een volle bos haar op zijn hoofd, daarom hebben we ook een kalende pop gemaakt. ”

Op dit moment zijn er alleen nog geen plannen om de Ken dolls ook werkelijk op de markt te brengen. Wel zijn de kleren die de Ken poppen dragen te verkrijgen bij Lyst. Een slimme marketing truc?

Stukje realiteit

Voor iedereen die het een beetje belachelijk vindt dat ook Ken nu door de makeover moet: hij kan natuurlijk niet achterblijven naast zijn hedendaagse vrouwelijke tegenhanger.

Daarnaast bleek uit een studie aan de Universiteit van Yale uitgevoerd door Kelly Brownell in 2006, dat Ken zijn maten net als die van Barbie verre van kloppen. Zo moesten mannen gemiddeld 20 cm langer zijn, hun borstomtrek 11 cm breder en daarnaast moesten ze heel rap een 8 cm bredere nek kweken om in de buurt van goddelijke, goed gelukte Ken te komen. Dat is niet niks! Dus ja, ook Ken was toe aan een stukje realiteit.

Dus Mattel, misschien een goed idee om een diverse(re) Ken in het assortiment op te nemen?

 

CZ1K6F4UcAAG7f1

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.