Golden Globes 2018: Deze acteurs gaan dit jaar de geschiedenisboeken in - Vance

Nu aan het lezen

Golden Globes 2018: Deze acteurs gaan dit jaar de geschiedenisboeken in

Golden Globes 2018: Deze acteurs gaan dit jaar de geschiedenisboeken in

Een nieuw jaar is begonnen – 2018! Om een gelukkig nieuwjaar in te wijden doen wij graag een voorspelling voor de Golden Globes dit jaar. De 75e editie van de award-show vangt over een week aan, op 7 januari 2018, en belooft een waar succes te worden. En dat niet alleen dankzij host Seth Meyers, maar ook dankzij de inspirerende nominaties.

Helaas werden er dit jaar geen vrouwen genomineerd voor beste regisseur, maar er werden wél een aantal inspirerende acteurs genomineerd die een groot verschil kunnen maken.

Aziz Ansari

aziz ansari

Neem bijvoorbeeld Aziz Ansari, dé frontman van Netflix serie Master of None. Hij is niet alleen acteur maar ook mede-regisseur, producent en schrijver van de serie. Als dat niet een mond vol is. Het is dan ook niet verrassend dat hij eerder dit jaar een Charlie Chaplin award in ontvangst nam voor zijn uitmuntende comedy optreden.

Met zijn rol als Dev Shah sleepte hij daarnaast niet één maar twee Emmy awards in de wacht. In dit geval voor zijn fantastische schrijfwerk. Het plaatje zou helemaal compleet zijn als hij deze maand ook nog eens met een Golden Globe in de categorie Musical of Komedie naar huis gaat. Niet alleen omdat wij hem dat gunnen maar ook omdat hij dan de eerste Indiaans-Amerikaanse acteur zou zijn om te winnen in die categorie.

Issa Rae

issa rae

Wellicht heb je nog nooit van haar gehoord, of ken je haar alleen als danseres in Pharell’s “Happy” videoclip, maar deze vrouw zet Hollywood helemaal op zijn kop. Ze is niet alleen de producent maar ook hoofdrolspeelster in HBO-serie Insecure. Voor haar rol als Issa Dee kreeg zij dan ook een nominatie binnen de categorie Musical of Komedie.

Als Rae deze maand wint, is zij de vierde donkere vrouw die binnen de categorie wint. Maar dit zou niet de eerste keer zijn dat zij grenzen overschrijdt. Zij is al de eerste donkere vrouw die een ster creëerde en speelde in een serie voor kabeltelevisie. Genoeg reden om deze powervrouw haar felbegeerde Golden Globe te overhandigen.

Denzel Washington

denzel

Denzel Washington is zeker geen onbekende als het gaat om de Golden Globes. Zo won hij de prijs al in 2000 voor zijn rol in de film Hurricane. Dit hield hem echter niet tegen om te blijven schitteren, waardoor hij ook dit jaar een nominatie heeft voor zijn rol in dramafilm Roman J. Israel, Esq.

Ondanks zijn bewonderenswaardige drive en talent, is er nog een reden waarom hij juist dit jaar het verdient om de Golden Globe in ontvangst te nemen. Hij zou dan namelijk de eerste donkere acteur zijn die twee keer met een Golden Globe naar huis gaat binnen de categorie drama. Denzel, onze steun heb je.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.