'Golden Globes dankzij Joaquin Phoenix volledig vegan'

Nu aan het lezen

‘Golden Globes gingen dankzij Joaquin Phoenix vegan’

‘Golden Globes gingen dankzij Joaquin Phoenix vegan’

De Golden Globes is een groots evenement, waarbij alle aanwezigen natuurlijk ook een hapje te eten krijgen. Normaal gesproken kunnen gasten kiezen uit steak of vis. Maar dit jaar was het menu iets anders. Er stonden namelijk allemaal vegan-gerechten op. Volgens ingewijden van Variety is dat te danken aan acteur Joaquin Phoenix.

Joaquin Phoenix is een acteur die vorig jaar de veelgeprezen rol van Joker neerzette in de gelijknamige film. Die rol werd dit weekend zelfs beloond met de prijs voor beste acteur in een dramafilm. Maar Phoenix is meer dan alleen acteur. Hij is ook een dierenrechtenactivist.

Bronnen van Variety melden nu dat Phoenix de Hollywood Foreign Press Association – de organisatie die de Golden Globes organiseert – heeft overtuigd om een volledig vegan-menu in te zetten. Hij zou het idee voorgesteld hebben én een belangrijke rol hebben gespeeld bij het overtuigen van de organisatie om het ook daadwerkelijk te doen.

Phoenix zelf suggereerde ook iets dergelijks toen hij zijn prijs op kwam halen. “Allereerst wil ik de Hollywood Foreign Press bedanken voor het herkennen en erkennen van de link tussen agricultuur met dieren en klimaatverandering. Het is een moedige stap om vanavond volledig plantgebaseerd te maken.”

Paddenstoelen, bieten en chocolade

Dus wat was het menu dan eigenlijk? Dit jaar kregen de gasten bij de Golden Globes in plaats van steak en vis een menu met gekoelde gouden bietensoep, oesterzwammen met champignonrisotto en een chocoladekoepel als dessert.

En nee, achter de schermen kon je ook niet iets met vlees snaaien. Bij de bar achter de schermen, waar sterren wat eten tijdens de reclames, werden wel kleine sandwiches geserveerd, maar dan zonder vlees.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.