Golf van kritiek op Disney na bekendmaking reboot Home Alone

Nu aan het lezen

Golf van kritiek op Disney na bekendmaking reboot Home Alone

Golf van kritiek op Disney na bekendmaking reboot Home Alone

Na The Lion King, Aladdin en Beauty and the Beast heeft Disney de smaak te pakken. Het bedrijf heeft dan ook weer meer reboots aangekondigd, maar deze keer blijken fans weinig enthousiast. Met name op de aankondiging van de reboot van Home Alone komt veel kritiek, schrijft de NOS.

Home Alone is natuurlijk ongekend populair. In de film uit 1990 zien we hoe een jongetje tijdens de feestdagen per ongeluk alleen wordt achtergelaten in zijn huis. Twee inbrekers proberen binnen te komen, wat het jongetje voorkomt. De film kreeg een Oscar-nominatie en meerdere vervolgen.

Nu komt er dus een reboot, al zijn er nog weinig details. We weten niet of het een film of serie wordt en wie de rollen op zich gaan nemen. Wel is duidelijk dat de nieuwe versies van de bekende films op Disney+ moeten komen. Dat is de streamingdienst van het bedrijf die in november in de Verenigde Staten verschijnt. In Nederland volgt Disney+ waarschijnlijk in 2020 pas.

Naast Home Alone krijgen ook Cheaper by the Dozen en Night at the Museum een reboot.

Kritiek

Fans zijn echter weinig enthousiast, om meerdere redenen. Zo wordt er op gewezen dat het hele scenario nu nooit meer voor zou kunnen komen: het jongetje kan toch simpelweg zijn ouders bellen of een berichtje sturen? Andere optie: het kind kan een Uber bestellen en achter zijn ouders aan gaan.

Daarnaast zijn veel mensen bang dat de magie verloren gaat. “Niemand wil dit. Wil je bewijs? Er zijn vier vervolgen op Home Alone waar niemand wat om geeft”, schrijft iemand bijvoorbeeld op Twitter. “De eerste film was perfect. Geen enkele reboot of vervolg zal de magie uit de eerste film bevatten.”

Overigens heeft ook Macaulay Culkin – die de rol van het jongetje op zich nam in het origineel – van zich laten horen. Op Twiter plaatste hij een foto, waarop te zien is hoe “een geüpdate Home Alone er echt uit zou zien”. Op de foto zien we Culkin met een hoofdband, een bord afhaaleten en weinig kleding.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.