Samen met Unicef wil Google zich gaan inzetten voor de strijd tegen het Zika-virus. Sinds mei 2015 is er een uitbraak van het virus, dat zich door middel van muggen verspreid, in Brazilië. Deze uitbraak heeft zich momenteel verspreid over land in Zuid- en Midden-Amerika en is voornamelijk gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Een groot gedeelte van de mensen die besmet zijn merken daar in eerste instantie echter niks van.
Google zag sinds november een stijging van 3000 procent in zoekopdrachten naar het Zika-virus en besloot daarom om te helpen met het bestrijden van het virus. Google doet dit onder andere door het vermelden van informatie over het Zika-virus, zoals de symptomen en mogelijke behandelingen, in zijn zoekmachine in 18 verschillende talen. Maar ook door een samenwerking met makers van YouTube-video’s, zoals Sesamstraat verspreidt Google informatie in Zuid-Amerika.
Daarnaast werkt Google samen met Unicef om de ziekte beter in kaart te brengen zodat ook beter voorspeld kan worden waar de ziekte op het moment van uitbreken staat. Datawetenschappers van Google doen hiervoor analyses over data van de ziekte zelf, maar ook over de reisbewegingen die mensen maken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de data voor iedereen openbaar wordt. Ook krijgt Unicef 1 miljoen dollar van het techbedrijf.