Google Home: vanaf eind oktober ook in Nederland te gebruiken - Vance

Nu aan het lezen

Google Home: vanaf eind oktober ook in Nederland te gebruiken

Google Home: vanaf eind oktober ook in Nederland te gebruiken

De slimme apparaten maken ons leven steeds makkelijker. Lichten met je telefoon bedienen en de verwarming alvast aanzetten zodat je in een warm huis thuis kunt komen. Vanaf eind deze maand kunnen we daar nog eentje aan toevoegen, want Google Home lanceert ook eindelijk in Nederland. De Google Home en Google Home Mini zijn beide met Nederlandse commando’s te bedienen.

Spraakcommando’s

De speakers zijn vanaf 24 oktober te koop in Nederland, maar gingen vandaag al in de voorverkoop. Door ‘Hey Google’ of ‘Oké Google’ te zeggen, worden de speakers geactiveerd en kunnen er commando’s gegeven worden. Zo kan het nieuws, het weer of agendapunten worden voorgelezen.

Daarnaast kan de Google Home met andere slimme apparaten gekoppeld worden. Op die manier zou je dus een slimme thermostaat of slimme lampen met spraakcommando’s kunnen bedienen. Hoef je nooit meer van de bank af te komen als je wilt dat het licht iets meer gedimd wordt en je je telefoon even niet binnen handbereik hebt liggen.

Aan- en uit knop

Je hoeft niet bang te zijn dat Google alles hoort wat jij zegt, of misschien zelfs gesprekken afluistert. Er zit namelijk een schakelaar op de microfoon, zodat je deze ook gewoon uit kunt zetten. Ook kunnen de speakers horen wie de commando’s geven, zodat de juiste agendapunten voorgelezen worden.

Google is op dit moment de koploper van de slimme speakers, gevolgd door Amazon. Maar ook Facebook is bezig met het verkopen van slimme speakers. Het bedrijf kondigde afgelopen maandag twee slimme speakers met ingebouwde schermen aan, die bedoeld zijn voor videobellen. Voorlopig zullen deze niet in Nederland verkocht worden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.