Google komt met VR montage van Gay Prides over de hele wereld

Nu aan het lezen

Google komt met VR kanaal van Gay Prides over de hele wereld

Google komt met VR kanaal van Gay Prides over de hele wereld

Google heeft een nieuw project gelanceerd om Gay Pride Parades van over de hele wereld uit te zenden voor mensen die er fysiek niet bij kunnen zijn.

De ‘tech-titaan’, zoals Engadget het bedrijf kroont, noemt het initiatief #prideforeveryone en heeft werknemers uit 25 verschillende landen benaderd om hun lokale LHBTQ gemeenschapsfeesten te filmen met een 360-gradencamera.

gay pride

Trots

Arjan Dijk is vicepresident marketing van Google en deel van Gayglers, een groep LHBTQ werknemers binnen het bedrijf. Hij vertelde tegen USA Today dat ze het echte ‘Pride gevoel’ en gevoel van opwinding willen overbrengen aan mensen die normaal gesproken geen kans daartoe hebben.

Over de hele wereld kunnen mensen de Gay Pride Parade niet bijwonen door strikte anti-LHBTQ wetten, terwijl mensen in landen als de Verenigde Staten het niet bijwonen uit angst om te worden verstoten door vrienden en familie. Dit gegeven is mede gebaseerd op een onderzoek uit 2013 waaruit blijk dat meer dan de helft van de 1197 ondervraagden, nog nooit zijn geweest.

Gevoel

Dijk voegde daaraan toe dat na de tragedie in Orlando het bedrijf alleen nog een positieve boodschap wilt uitdagen zodat mensen trots zijn op wie ze zijn en van wie ze houden, “dat is nog veel belangrijker.”

De VR pride kan je ervaren met een VR headseat en Google Cardboard. Maar als je dit niet hebt, werkt het YouTube filmpje hieronder prima.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.