'Google Maps gaat je laten zien welke routes goed verlicht zijn'

Nu aan het lezen

‘Google Maps gaat je laten zien welke routes goed verlicht zijn’

‘Google Maps gaat je laten zien welke routes goed verlicht zijn’

De dagen zijn weer flink korter, wat betekent dat het al vroeg donker is. Dat betekent ook dat je vaak in het donker naar huis moet fietsen en naar werk of naar school. Vervelend, want lang niet alle wegen zijn even goed verlicht. Maar Google gaat hier mogelijk een handje bij helpen. Het zou namelijk voor Google Maps in kaart brengen welke wegen goed verlicht zijn en welke niet.

Het is nog niet helemaal zeker dat Google hier inderdaad aan werkt, maar XDA Developers heeft er wel aanwijzingen voor gevonden in een stukje programmeercode van de app. Die aanwijzingen hinten op een nieuwe laag in Maps, genaamd ‘Lighting’. Daarin moet aangegeven worden welke straten goed verlicht zijn en welke niet.

Dat is natuurlijk ontzettend handig als je voor het eerst ergens heen moet fietsen en het al donker is. Zo weet je tenminste zeker dat je niet in een eng, donker straatje terecht komt met je fiets. Je kijkt simpelweg naar je kaart en volgt de straten die geel uitgelicht zijn. Die straten hebben namelijk wel goede verlichting.

Nog niet aangekondigd

Nu is er goed nieuws en slecht nieuws als het gaat om deze nieuwe functie. Het goede nieuws is dat de code aangeeft dat de functie niet beperkt is tot een enkele regio. Dat betekent dus dat ook wij de functie uiteindelijk kunnen krijgen.

Maar Google heeft nog helemaal niets losgelaten over deze mogelijke nieuwe functie. Dat betekent dat we niet weten wanneer het verschijnt en of de functie überhaupt wel komt. Ook is niet duidelijk hoe Google verzamelt waar de straatverlichting wel en niet goed is, en hoe deze informatie up-to-date wordt gehouden.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.