Google Trips gidst jou door een zorgeloze vakantie - Vance

Nu aan het lezen

Google Trips gidst jou door een zorgeloze vakantie

Google Trips gidst jou door een zorgeloze vakantie

Wanneer je op vakantie bent zou je enkel mogen denken aan optimale ontspanning. Helaas zijn we vaak nog gestrest op vakantie omdat we de weg niet vinden, de mensen niet begrijpen, of niet weten waarnaartoe te gaan, blijkt uit een studie van GoodThink. Hiervoor brengt Google een nieuwe app uit voor Android en iOS die je ook offline gidst in het buitenland.

Je hoeft niet langer weken van te voren elke dag van je vakantie te plannen of dure achterhaalde stadsgidsen te kopen. Met Google Trips download je alles wat je nodig hebt voor je trip met één klik en kun je vervolgens vertrouwen op de app die je langs de leukste plekken gidst. Daarbij geeft Google je ook suggesties op basis van je interesses. Ik ben bijvoorbeeld een voetbalfan en hou van films, dus stelt de app me voor om de Amsterdam Arena en het Eye Museum te bezoeken in Amsterdam.

Google-trips-app-features-Amsterdam

 

Reisbegeleider in je broekzak

Op basis van je Google-gegevens en je interesses gaat de app jou dus voorstellen geven. Maar dat is nog lang niet alles. Want de app weet ook wanneer je moet in- en uitchecken in je hotel, wanneer je vlucht vertrekt en waar je jouw huurauto moet terugbrengen. Dit gebeurt helemaal automatisch als je deze zaken hebt geregeld via Gmail.

Ook over jouw daguitstapjes hoef je je geen zorgen meer te maken, want Google Trips gaat ook leuke routes plannen op basis van je logeerplaats en toeristische trekpleisters. Je hoeft dus niet meer de -meestal te ingewikkelde- instructies van plaatselijke bewoners proberen ontcijferen. Google gidst jou door alle onbekende delen van een nieuw land in jouw taal, ook zonder internet.

Deze app gaat je dus minder ‘gedoe’ bezorgen als je op vakantie gaat, zodat je alleen maar hoeft te genieten. Je zal meer tijd hebben om rond te kijken en nieuwe plekken te ontdekken, belooft Google. En de papieren reisgids kun je voortaan thuislaten.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.