Grace & Frankie seizoen 4 heeft een grijs tintje - Vance

Nu aan het lezen

Grace & Frankie seizoen 4 heeft een grijs tintje

Grace & Frankie seizoen 4 heeft een grijs tintje

Als je ‘Grace & Frankie’ nog nooit hebt gezien, raad ik je aan nu Netflix aan te zetten. Oude vrouwen zijn zo veel meer dan geiten wollen sokken en kruiswoordpuzzels bij de geraniums. De Netflix Original serie laat zien dat ouder worden verre van saai is. Seizoen 4 van de serie draait dan ook helemaal om het omhelzen van ouderdom.

Fondalicious

De serie vertelt het verhaal van Frankie (Lily Tomlin) en Grace (Jane Fonda – hallo eeuwige jeugd). De twee vrouwen laten zien dat je zelfs op je 70e een wild vrijgezellenbestaan kan leiden. Het nieuwe seizoen draait volledig om het thema “coming of age.” De golden oldies komen op een punt in hun leven dat ze ouderdom moeten gaan accepteren. Wat gebeurt er met je lichaam? En hoe accepteer je de veranderingen die ouderdom met zich meebrengt?

Dit lijkt een onderwerp dat nog niet van toepassing is op de meesten van ons. Velen beginnen vanaf 25 jaar echter al de eerste symptomen van ouderdom te zien. Verdwaalde grijze haren, een terugtrekkende haarlijn en die leuke lachrimpels die steeds meer zichtbaar worden. Er valt dus aardig wat te leren van twee vrouwen die al wat jaren achter de rug hebben.

Een tweede kans

Over het algemeen heeft de cast van ‘Grace & Frankie’ al een gemiddelde leeftijd van boven de 50. Dit nieuwe seizoen wordt er echter extra aandacht besteed aan de oudere generaties. Tijdens het casting-proces werden er veel acteurs en actrices gekozen die nog vele malen ouder zijn dan de twee hoofdpersonages. Boven de 70 is bij deze het nieuwe 30.

Het mooie aan de serie is dat oudere acteurs hierdoor een kans krijgen hun passie uit te oefenen. Boven de 50 jaar krijg je als acteur al een stuk minder rollen toegewezen, en dit geeft die getalenteerde mensen een tweede kans. “Dit zijn mensen die vaak geen kans krijgen om auditie te doen, en zij hebben ook verhalen te vertellen,” aldus casting director Tracy Lilienfield.

Ode aan Netflix

De makers achter de serie prijzen Netflix aan voor het succes van de serie. De dienst geeft heel veel vrijheid in het productieproces, waardoor er echt een verhaal verteld kan worden. Producent Marta Kauffman geeft aan dat Netflix de tijd geeft een verhaal te vertellen over de lengte van een seizoen. Op die manier zitten de producenten niet vast aan een dichtgetimmerde structuur. In plaats daarvan bepaalt het verhaal de structuur van de serie.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.