Gratis documentaire op Youtube om meer vrouwen in de technologie te krijgen - Vance

Nu aan het lezen

Gratis documentaire op Youtube om meer vrouwen in de technologie te krijgen

Gratis documentaire op Youtube om meer vrouwen in de technologie te krijgen

Alphabet, die staat voor diversiteit in alle delen van technologie, is bezig met een nieuw project – een film genaamd ‘Codegirl’. Het komt van filmmaker Lesley Chilcott, die je misschien kent van haar werk aan ‘An Inconvenient Truth’ en ‘Waiting for Superman’.

Als een aanvulling op Google’s ‘Made with code’ project, wordt de nieuwe documentaire gratis gedeeld op Youtube, tot 5 november. De film zal de komende weken ook in het theater verschijnen.

“‘Codegirl’ volgt het verhaal van 5000 meisjes uit 60 verschillende landen terwijl zij strijden in een globale ondernemerschaps- en codeercompetitie van Technovation. De meiden hebben drie maanden om een app te ontwikkelen die een bepaald probleem probeert op te lossen in hun lokale gemeenschap. In de film bekijken ze de concurrentie, interacteren ze met leraren en mentors, leren ze coderen en pitchen ze hun idee in de hoop om $10,000 aan financiering te winnen,” vertelt Susan Wojcicki – directeur van Youtube – over de film.

De film is belangrijk aangezien er een groot tekort is aan vrouwen in de technologie. “Meiden zien geen positieve rolmodellen van vrouwen en andere meiden in de populaire cultuur. Uit een onderzoek van populaire films in 11 landen bleek dat minder dan 20 procent van de computerwetenschap of technologierollen door vrouwen ingevuld werden,” vertelt Wojcicki.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.