5 redenen waarom je dit weekend zou moeten dansen in je woonkamer

Nu aan het lezen

5 redenen waarom je dit weekend zou moeten dansen in je woonkamer

5 redenen waarom je dit weekend zou moeten dansen in je woonkamer

Extra levensenergie is in de koude en donkere herfstmaanden geen overbodige luxe. De dagen zijn immers korter, maar onze agenda’s nog even vol als in de zomermaanden. Naast werk, moeten we genoeg ruimte maken voor ontspanning.

Daarbij denk ik vaak aan drie dingen: een serie bingewatchen, 12 uur lang slapen of iets ‘leuks’ doen. Dat laatste het liefst met leuk gezelschap. Maar als we het over iets leuks hebben, betekent dat geld uitgeven. Een drankje hier, een film daar. Mijn portemonnee kreunt onder alle gezelligheid en echt bevredigend is de consumeerlifestyle ook niet altijd.

Dansen

Een saaie zondagavond kan worden omgetoverd tot feest (dank, Ricky Martin) een matige luiersessie tot workout en een half uur vrije tijd tot bondingsessie met je vriend of vriendin.

Hoe? Dans! Dansen bevat alles wat je nodig hebt: je wordt er gelukkig van, het is gratis én het doet veel goeds voor je lijf. Doordat je het naast alleen ook (en vooral) samen kan doen, is het de perfecte activiteit voor noppes.

1. De sportschool is overbodig

beyonce

Een knopje op je laptop of radio is al genoeg om te beginnen. Zeg maar dag tegen omkleden, de fiets pakken én een toestel betreden in je sportschool.

Dansen is een fantastische mogelijkheid om aan je lijf en algehele fitheid te werken. En dan heb ik het niet over rustig schuifelen: dans zo hard dat de zweetdruppels op je voorhoofd staan.

Wil je er toch een sportief element in gooien? Hou je Fitbit om en check achteraf hoelang je hebt staan shaken.

2. Ouderwetse lol

kitty cat

Spontaan. Gek doen. Lachen. En: in tegenstelling tot ‘da club’ hoef je je niet te schamen als je in biodanza stijl je woonkamer verkent.

3. Gratis

dancing

Ervaar zelf hoe verfrissend het is je levend en wel te voelen zonder een ticket voor een vet feestje te hebben gekocht.

4.Excuus voor foute hitjes

white chicks

Ricky Martin. Jennifer Lopez. Shakira. Ben Cramer. Toploader. Backstreet Boys. Britney Spears. Moet ik doorgaan?

5. In contact met je lijf

dans

Naast taarten bakken, wandelen en yoga is er ook een meer ‘fun’ manier van uit je hoofd te komen. Tanzen! Instructies voor pasjes zijn niet nodig. Muziek, je lijf  en een hitje is voldoende. Doe het en zég me dat je geen spijt hebt. Fijn weekend!

Om alvast in de stemming te komen:

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.