Dit zijn de grootste vernieuwingen van iOS 13 - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de grootste vernieuwingen van iOS 13

Dit zijn de grootste vernieuwingen van iOS 13

Gisteravond heeft Apple het nieuwste besturingssysteem voor de iPhone gelanceerd: iOS 13. De jaarlijkse grote update is vanaf nu dus voor iedereen te downloaden. iPad gebruikers moeten nog even wachten, want voor het eerst krijgt de iPad een apart besturingssysteem. Deze zal vanaf 24 september te downloaden zijn.

iOS 13 is voor de iPhone dus wel al te gebruiken. Je kunt dit installeren door het direct op je iPhone te downloaden, of via iTunes.

iOS 13

Benieuwd geworden wat er allemaal is in iOS 13? We zetten de grootste vernieuwingen voor je onder elkaar.

Dark mode

De grootste verandering is toch wel de dark mode. Het heeft even geduurd voordat Apple zelf ook met deze trend is meegegaan, maar het is nu toch echt zo ver. Al de eigen apps van Apple hebben een donkere en lichte modus. Zo kunnen app-ontwikkelaars hierop aanhaken.

Toetsenbord

Als je ook een Engelstalig toetsenbord op je iPhone geïnstalleerd hebt, weet je hoe handig de woordvoorspelling kan zijn. Helaas was dit tot dusver nog niet beschikbaar voor het Nederlandse toetsenbord. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Zo kun je nóg sneller berichten typen.

Volume en gehoor

Het was altijd een doorn in het oog van de iPhone gebruikers: de pop-up die vol in beeld kwam wanneer je het volume harder of zachter zette. Dit is nu verleden tijd. Nu schuift de volume-indicator links op het scherm, een stuk subtieler dus.

Daarnaast houdt Apple bij hoe vaak je naar muziek luistert en hoe hard je dit doet via je koptelefoon. Als het blijkt dat je dit heel vaak, héél hard doet, krijg je een waarschuwing voor gevaar op gehoorbeschadiging. Deze functie werkt vooralsnog alleen met AirPods, Beats koptelefoons en de bijgeleverde Apple oordopjes.

Onbekende telefoontjes stilhouden

Ben je geen fan van bellen en stel je het al helemaal niet op prijs als je voor de zoveelste keer door een onbekend nummer wordt gebeld? Goed nieuws, want met de iOS 13 is het mogelijk om alleen telefoontjes van onbekende nummers stil te houden. Het was natuurlijk al mogelijk om je telefoon op de functie Niet Storen te zetten, maar zo mis je dus álle notificaties. Met deze nieuwe optie krijg je wel alles binnen, alleen de onbekende telefoontjes niet. Handig!

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.